Tot spijt van wie het benijdt

Tom Van Grieken (Vlaams Belang): "Samenwerken met N-VA? Op sociaal ...

Tom Van Grieken vandaag op de 7de Dag. Lang gepraat van de andere partijen, maar eensgezind beginnen roepen als Tom Van Grieken langer dan 20 seconden spreekt. Gelukkig heeft hij niet meer dan 20 seconden nodig om de échte taboes van het land b aan te kaarten: immigratie en de Vlaamse transfers naar het zuiden van het land (… goed voor 2000 euro per Vlaming)

Enkele citaten:

“Ik wil dit debat beginnen met een complimentje aan Joachim Coens. Hij heeft wel de democratische moed om een debat aan te gaan met de oppositie. Het weglopen van dit soort debatten getuigt van heel weinig moed.”

“Er zijn verkiezingen geweest op 26 mei. Men schijnt dat vergeten te zijn. Vroeger zeiden ze ‘het is maar een peiling’ en de systeempartijen deden verder. Ik heb het idee dat ze op 27 mei hebben gezegd ‘het is maar een verkiezing’ en we doen voort.”

“De winnaars van de verkiezingen komen niet aan bod (Vlaams Belang en PvdA). De grootste partij van dit land (de N-VA) komt ook niet aan zet. Je moet dan niet verbaasd zijn dat mensen genoeg hebben van die systeempartijen.”

“Waar een voorstel vandaan komt, maakt mij niet uit. Als het een goed voorstel is, dan stemmen we dat mee. Want ik wil échte verandering, geen politieke spelletjes.”

“Toen de Coronacrisis uitbrak en mensen bezorgd waren over hun gezondheid, was de politiek met dit bezig. We zien Meyrem Almaci wuiven. Want ze was er ook bij hé. Jullie waren niet bezig met de gezondheid van de mensen, maar met politieke spelletjes.”

“Soms denk ik dat er zuurstoftekort in het parlement is. Er is 1 niveau waar niets werkt. Zelfs mondmaskers bestellen lukt niet. En hun oplossing is herfederaliseren. Dat is de automobilist overtuigen met de stiptheidscijfers v/d NMBS. Dit is flauwekul.”

“De staatsstructuur is een koterij. Maar dat kan u toch ons niet verwijten? Wie heeft deze structuur in elkaar gestoken? De traditionele partijen. Wij zijn duidelijk: onafhankelijkheid, en als dat niet direct kan tenminste homogene bevoegdheidspakketten.”

“We moeten stoppen met facturen te betalen waar de Vlaming nooit heeft voor gekozen. Ik noem er twee: de immigratiefactuur en de miljardentransfers naar Wallonië. Maar blijkbaar kunnen we die ‘luxe’ veroorloven volgens de andere partijen hier aan tafel.”

U kan de twee uur durende ‘talkshow’ hier (her)bekijken.

1 gedachte op “Tot spijt van wie het benijdt

  1. Gelukkig zien steeds meer Vlamingen het smerig wanbeleid en gelukkig stemmen meer Vlamingen voor het Vlaams Belang.
    De enige redding va Vlaanderen en voor de Vlamingen ligt in handen van Het Vlaams Belang.
    Hoe meer er getrapt wordt naar het Vlaams Belang hoe meer Vlamingen het zullen steunen.

Reacties zijn gesloten.