Torpedo of godsgeschenk?

Waalse haan2 nieuw logoPaul Magnette en Benoît Lutgen, PS en Cdh dus, hebben blijkbaar toch wat opgestoken van hun contacten met informateur Bart De Wever. Sterker nog, ze zijn een vurige aanhanger van hem geworden. Want ze volgen precies het confederale scenario dat Bart De Wever vóór de verkiezingen had uitgestippeld: eerst een regionale regering vormen om die dan als hefboom te gebruiken voor de vorming van de federale regering.

Lees verder…

5 gedachten over “Torpedo of godsgeschenk?

  • Da’s kort door de bocht, Raymond. Er stond dat een Nederlander in een opiniestuk de CDH als centrum-rechts beschouwde.

 1. Met al hunne zever ! Het is gewoon wachten op Di Ruppo II .Misschien wordt er een nieuw record “regeringsonderhandelingen” gebroken

 2. De keuze van de CDH voor de PS zal helemaal geen keuze geweest zijn, maar het gevolg van “chantage”. Voor de PS is de CDH een gemakkelijker prooi dan de MR.
  Het gevolg is ook dat de NVA buiten spel gezet wordt en de weg ligt open voor een regering zonder NVA zowel op Vlaams als federaal niveau. De weigering van de CD&V en VLD om in Brussel in zee te gaan met het FDF, is evenmin ingegeven door nobele Vlaamse bedoelingen. Er zal eerst nog wat moeten “gemarchandeerd” worden met de PS over bepaalde hete hangijzers zoals de vluchtroutes van Zaventem, het Arco-dossier, Uplace, Electrawinds, enz….De verontwaardiging van Bruno komt mij dan ook weinig geloofwaardig over.
  De werkelijke onderhandelingen spelen zich dus af boven het hoofd van Bartje, en achter de schermen. De NVA dient eerst als dekmantel en vervolgens als zondebok…. !!
  De traditionele partijen aan Vlaamse kant hebben er alle belang bij de NVA er buiten te houden. De deksels moeten immers op de beerputten gehouden worden, want het is daar dat het uiteindelijk om gaat. Het is dan ook de chantage met corruptie- en zedendossiers die zal beslissen over de samenstellingen van de respectievelijke regeringen onafgezien van de rol van het Groot Oosten, dat de zaken mee stuurt vanuit de “rue des Cadets in Parijs”.
  Het is spijtig dat een prof. zoals Maddens hier onvoldoende aandacht aan besteed, hij zou toch moeten beter weten.

 3. CNN geeft vrij veel reklameboodschappen om landen te bezoeken of er te investeren waar ik meestal slechts met een half oog naar kijk. Regelmatig komt er nu een filmpje van een land dat ik niet direct kon thuisbrengen. Het verschijnen van een flits van “De Leeuw van Waterloo” in het filmpje maakte mij wakker. Het gaat hier wel degelijk om Wallonia. Dat de lamme goedzakken in Vlaanderen door onze vrienden in Wallonia steeds in snelheid gepakt worden hoeft niet meer bewezen te worden. Zouden onze zuiderburen nu echt van plan zijn ons in de steek te laten ? Misschien kunnen CD&v – SPa en Open VLD er nog enkele miljarden extra bovenop doen om deze scheiding alsnog te voorkomen. Juist nu de “Diables Rouges” op het punt staan de wereldbeker voetbal te winnen en “Philippe de Belgique” met 60 % populairder is dan ooit (Hollande de France moet het stellen met een povere 20 %) kan men zoiets echt niet maken.

Reacties zijn gesloten.