Toevallig is ene Sadiq Khan er burgemeester

London's Trocadero could become a mosque

Een icoon van een gebouw, de Trocadero, (42.000 m2) zou een herbestemming krijgen die past bij de multiculturele invulling van het huidige Londen. Een moskee met plaats voor niet minder dan 1000 gelovigen. Er wordt getracht – gehoopt – deze plannen te kunnen dwarsbomen door massaal een petitie te laten tekenen met proteststemmen. De Trocadero is in handen van Asif Aziz, 7de rijkste man van het V.K., oprichter van de de Aziz Foundation (2015), , een liefdadigheidsinstelling om minder bevoorrechte groepen van de samenleving te ondersteunen. (…)

Liefdadigheid is echter niet voor iedereen. Wie nu de huur niet kan betalen van een handelszaak, eigendom van Aziz, wordt zonder meer eruit gezet en/of voor de rechtbank gedaagd. (…) U zal intussen wel begrepen hebben wie wel op hulp van de Aziz Foundation. mag rekenen. Op hun webstek staat dit klaar en duidelijk:

The Aziz Foundation is a family charitable foundation established to make strategic interventions to catalyse and energise change and development. The focus of our work is to nurture confident, articulate public leaders of Muslim background who are able to critically engage with public narratives and address the social challenges facing British Muslim communities and wider society.