Toeval?

Theater Bataclan is in Joodse handen

Het theater Bataclan in Parijs dat vrijdagavond doelwit van een terreuraanslag was, is in Joodse handen. De afgelopen jaren was het meermalen doelwit van anti-joodse acties. Volgens mediaberichten biedt het theater regelmatig ruimte aan pro-Israëlische evenementen.

De rockband ”Eagles of Death Metal” (EODM) die vrijdagavond optrad, speelde volgens Israëlische media afgelopen zomer ook in Israël. Toen was de band vanuit anti-Israëlische politieke kringen wel gevraagd om dat optreden af te zeggen, maar dat had de leiding van de band niet gedaan.

In 2011 kreeg de Parijse politie een melding vanuit radicaalislamitische kring over een plan voor een actie rond Bataclan, juist vanwege het Joodse karakter ervan. Ook in 2007 en 2008 waren er anti-Israëlische acties rond het Parijse theater. Die deden zich meestal voor tijdens Israëlische acties in de Gazastrook.

De afgelopen jaren was er meermalen aandacht voor de jaarlijkse bijeenkomst van een eenheid van de Israëlische grenspolitie Magav. Door die organisatie altijd onderdak te verlenen, zou de Bataclan zich ten onrechte pro-Israëlisch hebben opgesteld. Er is op YouTube een video-opname uit 2008 bekend van een tiental jongeren met oosterse hoofdbedekking die een medewerker van Bataclan bestraffend toespreken rond het jaarlijkse gala van Magav. De jongeren sympathiseren met de strijd van de Palestijnen tegen Israël.

Het is niet duidelijk of de Joodse of Israëlische connectie van het theater te maken heeft met de aanslag. Maar gezien het feit dat de extreem islamitische kringen doorgaans sterk antisemitisch zijn, ligt die verbinding wel voor de hand. Ook in januari volgden er enkele weken na de aanslag op Charlie Hebdo aanslagen op joodse doelen in Frankrijk.

De daders schoten 10 tot 15 minuten in het rond in het theater. Ze deden dat zeer beheerst, meldde een ooggetuige. Ze riepen wel ”Allah is groot”, maar van antisemitische leuzen is door getuigen geen melding gemaakt.
De zaal van het theater biedt plaats aan 1500 mensen. Er zouden vrijdagavond 87 doden zijn gevallen. Het theater is gebouwd rond 1865.

Foto net na slachting concertzaal Bataclan (opgelet, expliciet beeld)

Geleend bij RD              –                  Wes Hardin   Wes Hardin

9 gedachten over “Toeval?

 1. Aha, daarom die rare schrijfwijze: Ba’ta,clan. Toch is dit een absurd tafereel: indringers in FR komen zij die hen daarin steunen verwijten dat zij op hun beurt indringers zijn in ‘Palestina’.

 2. De huidige militante islam is ontstaan toen onder de regie van Amerika en de CIA de regering Mossadegh, door de operatie Ajax, vervangen werd door de sjah. Door de Israëlische oorlogen. Door het feit dat Amerika in Afganistan de muhadzjin tegen de Sovjets bewapende en Al Qaida stichtten. Vervolgens de Amerikanen Irak aanvielen op basis van een leugen en in Syrië met de rebellen strijden tegen de rechtmatige regering.
  De IS is een gewenst kind dat voortspruit uit de alliantie tussen de CIA en de mossad.

 3. @ redactie op Vladtepes.com kan je dit videofragment zeker bekijken

  . Watch the action in this 14 second video carefully as Frenchmen trample the field of flowers tribute to either the killers or the dead, (Im not sure which after seeing Happy Days) and one even slides on her backside running from a bang during another feel good group hug and healing session

 4. Het theater was reeds 2 maand geleden verkocht door de vorige joodse eigenaar :
  http://fr.timesofisrael.com/les-anciens-proprietaires-juif-avaient-recemment-vendu-le-bataclan/
  Een citaat :
  “Le Bataclan, qui a été les lieux d’une des attaques de la nuit de terreur qui a eu lieu à Paris, appartenait à un Juif pendant des décennies, mais a été vendu deux mois auparavant, a indiqué l’un de ses anciens propriétaires.”(=einde citaat).
  Belangrijker is echter het concert dat er gegeven werd en de “muziekgroep” in kwestie.

Reacties zijn gesloten.