Toeristen non gratae

De bronafbeelding bekijkenIslamkritische Donauvaarders zijn in Oostenrijk ongewenst

Oostenrijk is een toeristenland; Oberösterreich moet niet onderdoen voor de Tiroler skipistes of de Karinthische riviera.   Thomas Stelzer, de gewest-regeringsleider, afkomstig uit de Kurz-partij, de ÖVP, is blij met “de vele vakantiegangers, echter niet met zulke”.

“Zulke”? Wie bedoelt hij? Wel, dat zijn ca. 70 Amerikanen die volgend jaar juni een privé riviertocht over de Donau van Regensburg, via Linz, naar Boedapest wilden ondernemen, met onderweg voordrachten en gesprekken. En eventueel ontmoetingen met partijen zoals de AfD, ÖVP, FPÖ en de Hongaarse Fidesz.

De bronafbeelding bekijkenVanaf het ogenblik dat het voornemen bekend geraakte, waarschuwden de kwaliteitsmedia van het mooie Alpenland voor het komende gevaar waaraan Oostenrijk zou blootgesteld worden met ronkende titels in de kranten zoals “Rechtsextremen plannen kruisvaart met halte in Hitlers thuisstad”. De Linzer Groenen wilden een dreigend “rechtsextreem toerisme” bezweren.  Alsof de Kriegsmarine een nieuwe Anschluss aan het voorbereiden was…

Merkwaardig is echter dat Ezra Levant, initiatiefnemer van het reisje en oprichter van het conservatieve Canadees internetplatform “Rebel Media” (met een miljoen abonnees bij YT) evenzeer een jood is als een andere – niet onbelangrijke – medestrijder, de historicus Daniel Pipes.
Pipes, geboren in 1949, raadgever van vijf VSA-regeringen, weet uit eigen ervaring en zijn familieverleden wat politieke waanzin en terreur kunnen teweeg brengen.
Zijn vader Richard, later een der grootste onderzoekers van de sovjetpolitiek, vluchtte in 1939 uit Warschau naar de VSA. Talrijke familieleden stierven tijdens de holocaust en door de Stalins terreur.  Pipes heeft zijn leven lang tegen elke vorm van fascisme gestreden, ook tegen de islam-geïnspireerde. Zijn islamkritiek is altijd nuchter en wetenschappelijk onderbouwd.

De grootste woede der zelfbenoemde antifascisten was echter dat hij, en de andere deelnemers, zoals de Britse journaliste Katie Hopkins of de islamkritische activist Tommy Robinson, het gewaagd hadden een voor massa-immigratie wervende linkse zijde tegen te spreken, die weliswaar gerechtigheid en vrede predikt, maar van de Balkan tot Syrië steeds weer zgn. humanitaire oorlogsactiviteiten ontplooit.

De SPÖ woordvoerster, Sabine Schatz, was in alle staten: “Oostenrijk zou daarmee opnieuw tot speeltuin der extreemrechtsen worden. Het zou betekenen dat figuren zoals Tommy Robinson vrij door Oostenrijk zouden kunnen wandelen, met sympathisanten samen komen en netwerken opbouwen.”
Voor mevrouw Schatz (…sic) is Tommy Robinson geen mens, zelfs geen persoon, maar een “figuur”, oprichter van de rechtsextreme, gewelddadige en meermaals veroordeelde English Defence League. Tja… het is goed om weten dat hij deze na vier jaar, in 2013, verliet omwille van rechtsextreme en anti-democratische infiltranten.
En wat betreft de veroordelingen… Tommy werd in de gevangenis gesmeten omdat hij in 2017 en 2018 in Canterbury en Leeds “op een ontoelaatbare manier over een lopende strafzaak wegens groepsverkrachting gecommuniceerd” had, lees: met beeldmateriaal over Pakistaande bendes de goegemeente op de hoogte bracht. Om uiteindelijk dankzij de druk der “Free Tommy!”-betogingen vrij gelaten te worden.

Antifa mag zich kronen met deze overwinning: de Linzer burgemeester Klaus Luger, een SPÖ-politicus, besloot in te grijpen. De firma, die de Donau-kruisvaart organiseerde, zag zich gedwongen alles te annuleren wegens veiligheidsproblemen.

Oef!  De geest van Hitler werd nog maar eens bezworen.