Toen was geluk heel gewoon

Echo.  Een geliefd programma van de toenmalige nationale zender met luchthartige nieuwtjes uit Vlaanderen en de rest van de wereld.  Een aflevering uit 1965 met beelden van het begin der verrijking (1’40”), een  nieuwe dans, de mannen van ‘t stad die enkele kasseien trachten uit de rijweg te halen op de Grote Markt van Aarschot (22’19”) begeleid door ‘Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb’ van Louis Neefs.

50 jaar geleden.  Waar is de tijd?

FVE

 

 

7 gedachten over “Toen was geluk heel gewoon

 1. Waar is den tijd 1965 ! Toen was ik jong en mooi (nu ben ik alleen nog maar mooi ) Ik herinner me nog een gezegde van mijn vader “” Wie “goed” doet , “goed” ontmoet !! Dat klopt dus , langs geen kanten meer , integendeel , er zijn zelfs welzijnswerkers , hulpverleners enz enz die door bepaalde religieuze boodschappers het hoofd worden afgesneden . Het niet bij name noemen van bedoelde “boodschappers” heeft te maken met inbreuk art 69 van de wet Youssefleblanc. Het niet respecteren van vreemde culturen en zijn verrijking . Het minachten van kopvodden , boerka’s . Het kwetsen door tekeningen , geschriften of gebaren , door bv de middelvinger op te steken naar “een getuige van Allah” is een daad van racisme , dat in de toekomst zal bestraft worden met 50 zweepslagen , weliswaar onder doktersbegeleiding .

 2. Zelfs toen was de linkse ondertoon van de BRT al merkbaar: ze laten de door de Marokkanen veroorzaakte rommel zien en noemen dat ‘slechte huisvesting’, en ze beweren dat er maar 6 stoelen beschikbaar zijn voor 12 bewoners, terwijl moslims helemaal geen stoelen nodig hebben, maar voor alles en nog wat gewoon op de grond gaan zitten. Zelfs 50 jaar geleden was alles dus al ‘onze schuld’, er is niets veranderd.

 3. “…terwijl moslims helemaal geen stoelen nodig hebben, maar voor alles en nog wat gewoon op de grond gaan zitten.”
  Geldt dit voor alle moslims, Frans?
  Ook die van b.v. Indonesië, toevallig het grootste moslimland?
  Of is zomaar veralgemenen veel gemakkelijker?

  • Voor de meeste moslims die ik op tv zie. Dat ze er weinig uit Indonesie tonen, kan ik ook niet aan doen.
   Ga jij nu de moslims verdedigen Ropie?

   • “Ga jij nu de moslims verdedigen Ropie?”
    Kan u deze vraag ‘n beetje verduidelijken a.u.b. ?
    Waar en hoe heb ik in mijn reactie moslims verdedigd??

    Ik hou alleen niet van gratuite veralgemeningen.
    Vooreerst: Arabieren en moslims zijn geen synoniemen.
    Had u geschreven: “Arabieren” of “Arabische moslims gaan voor alles en nog wat gewoon op de grond zitten”, dan zou dit veel correcter geweest zijn.
    Maar veralgemenen, afgaande op de “meeste” moslims die u “op TV ziet” lijkt mij niet zo heel wijs…

    • In ieder geval, in hun hoofdkwartieren, mosketen genaamd, heb ik nog nooit een stoel gezien, Indonesie of niet.

 4. Toen waren wij de idealisten (wereldverbeteraars)en stemden BSP wat volgens de pastoors “DOODZONDE” was,thuis durfden we dat niet zeggen,want we gingen(zogezegd ) nog naar de mis !

Reacties zijn gesloten.