Toegankelijke Nikki Haley tuinde er vlotjes in

Afbeeldingsresultaat voor nikki haley cartoonDe inmiddels beruchte grappenmakers Vovan & Lexus richtten ditmaal hun pijlen op de charmante Nikki Haley, Amerikaanse afgevaardigde bij de VN. Zij stelden zich voor als de Poolse eerste minister en hadden met haar een 30 minuten durende gesprek.

De “Poolse  ‘minister” kreeg een schouderklopje voor het stemgedrag in de VN bij de Jerusalem-resolutie.  Oekraïne en de Krim passeerden de revue met thema’s zoals de blijvende Russische sancties, Nord Stream 2, Poroshenko’s doopceel… “we try to stay out of the political side”, klonk Nikki’s antwoord…

“You can trust us”, klopten Vovan & Lexus zichzelf op de borst.  Ja hoor, dat wist ze en het wordt zeer gewaardeerd in het Witte Huis.  De “minister” had de situatie vooraf besproken met Juncker en die had hem op het hart gedrukt zeker niet voor de Jerusalem-resolutie te stemmen.

Zij stelden haar op de hoogte over de situatie in Binomo, “niet ver van Vietnam”, een verzonnen eiland in de Zuidelijke Chinese Zee, dat zichzelf “onafhankelijk verklaard had”, waar Poetin de verkiezingen naar zijn hand zou gezet hebben. Onvolprezen Nikki Haley stelde zonder verpinken dat ze op de hoogte was van de situatie en bevestigde e.e.a. in Binomo… een eiland dat niet bestaat…  Het doel van de VSA is dat hun invloed in de Zuidelijke Chinese Zee intact blijft. Nikki Haley bevestigde dat de VSA “hun best doen om de Russen eraan te herinneren waar hun plaats is…”.

Het gesprek ging verder over wereldschokkende zaken zoals Kevin Spacey die de Oekraïense president, Petro Poroshenko, zou lastig gevallen hebben… “grensoverschrijdend gedrag” zonder weerga van een maniak. “Very interesting,” antwoordde Nikki.  Daar bovenop zou de vorige Poolse presidente de grijpgrage handjes van Trump gevoeld hebben, hem vervolgens afgewezen, en daar nu spijt over hebben.

En toch voelde Nikki Haley geen nattigheid.

Vovan & Lexus hebben al een aantal scalps aan hun gordel hangen: zoals de gekke zwarte-rechten-verdedigster Maxine Waters, senator McCain, de Grote Ottomaanse leider Erdoğan, NAVO-baas Stoltenberg, de Wit-Russische president Lukashenko, Elton John en vele andere VIP’s uit de politieke en de amusementswereld.

Volg lichtblauwe bruggetjes voor video’s.

Volg Vovan & Lexus op facebook