Tips om geld thuis te bewaren: 100.000 € = 2 cm

In Cyprus is het een feit. De overheid heeft er het betalingsverkeer volledig lam gelegd en wil – omdat Europa het eist – een hap nemen uit de tegoeden op spaarrekeningen.

Bij ons heet het gevaar niet zozeer Europa dan wel Di Rupo. Momenteel liggen er inderdaad enkele scenario’s op tafel om de Belgische spaarders een stuk te laten betalen voor het gapende gat in de hand van de staat.

Zo zouden de rekeningstanden en gegevens over uitbetaalde intresten verplicht moeten worden doorgegeven door de banken. Een alternatief is de afhouding van 15 procent op elke uitbetaalde intrest op spaarrekeningen. De teruggave van fiscaal vrijgestelde intresten (tot 1.880 €) kan dan via de belastingaangifte. Dit zijn volgens Het Laatste Nieuws twee pistes die (een deel van) de regering voor ogen heeft. Voor een geschatte opbrengst van ocharme 200 miljoen euro, niet eens een tiende van de te leveren inspanning.

Wat doe je ertegen? Een drastische stap is je geld in contanten opvragen en thuis of in een kluis van de bank bewaren. Dat is niet eens zo’n gek idee. Ten eerste om een flinke neus te zetten naar Di Rupo. En er zijn nog redenen.

Niet eens zo’n gek idee

https://i0.wp.com/www.vief.be/files/2013/03/clowns.jpg?resize=282%2C290

Lees hier het volledig artikel.

Bron: http://www.vief.be/geld-en-recht/bang-van-cypriotische-toestanden-tips-om-geld-thuis-te-bewaren.html

 

2 gedachten over “Tips om geld thuis te bewaren: 100.000 € = 2 cm

Reacties zijn gesloten.