Tip voor een citytrip

Un sympathique portrait de Charleroi

Sympathiek portret van Charleroi

Charleroi, hoofdstad van Walbanië

Humo, het weekblad dat stilaan in de rode tunnels der vergetelheid wegdeemstert, heeft deze week een artikel geplaatst dat gewijd werd aan Charleroi.

“Charleroi heeft geen luxehotels, zelfs geen toeristenhotels. Dit is een stad die niemand wil bezoeken en die ook niet gemaakt is om te worden bezocht.”

“Charleroi heeft alles wat de verontruste Vlaming vreselijk vindt aan Wallonië: industriële verloedering en een economie die op haar gat ligt, agressie en criminaliteit, rondhangende drugsdealers en marginalen, corrupte agenten en werklozen die de Vlaamse transfers spenderen aan meeneempizza’s en mitraillettes met sauce andalouse.”

En – wat dacht u – ze zijn beledigd, de Walbaniërs.  “Les Flamands nous insultent !” schrijft La Gazette al wordt de vergelijking met Beiroet wel gehandhaafd.

FVE

 

 

4 gedachten over “Tip voor een citytrip

 1. De spuitverf-industrie scheert toch hoge toppen. Tijdens een georganiseerd bezoek bij de lokale politie bleken dezen zich weinig aan te trekken van de verloedering en criminaliteit. Feesten konden zij echter als de besten, voor een schappelijk prijsje.

 2. In bepaalde wijken in Brussel is het niet veel beter, bekijk ten andere ook andere Waalse steden zoals Luik, La Louvière….
  In feite geldt dit voor gans Wallonië met uitzondering van bepaalde gedeelten van Waals-Brabant en het zuiden van de prov. Luxemburg.
  Dit verval is het gevolg van een samenspanning tussen de politiek, loge en de georganiseerde misdaad(= mafia’s allerhande). Het is dus een toestand die identiek is als deze in het zuiden van Italië, en waarbij de werkplaatsen van de loge een sleutelrol spelen, in deze samenspanning tussen alle betrokken actoren.
  In een dergelijke toestand waarbij misdaad, fraude en corruptie hand in hand gaan, is geen enkele normale economische activiteit mogelijk.
  In het boek “Cosa Nostra” geschreven door de onderzoeksrechter Falcone samen met Marcelle Padovani, en verschenen ongeveer 1 jaar voor hij vermoord werd, verklaart de onderzoeksrechter Falcone dat het sociaal -economische kerkhof geen oorzaak van de misdaad is, maar wel een gevolg ervan. Deze opvatting gaat dan ook frontaal in tegen de marxistische verklaring voor de misdaad.
  Als Vlaanderen niet vlug baas in eigen huis wordt, gaan we hier dezelfde weg op. In bepaalde grote steden is de kanker van de misdaad en de daarbij horende corruptie ook al goed “ingeburgerd”. Het weze nogmaals gezegd =misdaad en corruptie gaan hand in hand. Beiden zijn echter het gevolg van politieke keuzes die al of niet gemaakt werden door politieke meerderheden, verkozen door een meerderheid van de bevolking.(=waarvan een niet onaanzienlijk gedeelte er ook een financiëel voordeel uithaalt).
  Dergelijke landen of delen ervan kunnen dan ook maar blijven functioneren door massale geldinjecties van buiten uit. In België is dit van uit Vlaanderen. Bij deze geldtransferten wordt de rol van de georganiseerde misdaad volledig buitenbeschouwing gelaten, ten onrechte evenwel. De mafia’s beschikken immers over de nodige middelen om met politiekers “te klappen”. (=lees : te chanteren).
  De voormelde beschouwingen zal men echter niet in de klassieke media lezen.
  Fundamenteel trekken ze immers de aandacht op de belgische ziekte die wortelt in de kunstmatige belgische staat, met een “loge-mafia” als de werkelijke occulte macht, in dit land. Op sommigen gebieden is het hier zelfs nog erger dan in Italië.

 3. In het begin van dat Joe-tuubeke….een “blanke” bedelaar. Ik heb nog nooit iets gehoord noch gezien over een “zandbak-bedelaar” of om het beleefd uit te drukken een “bedelaar” met migratie-achtergrond

Reacties zijn gesloten.