The Gray House…

28 Best Grey Paint Colors - Top Shades of Gray Paint

We moeten allemaal langer werken om de pensioenen betaalbaar te houden. Vooral in de VSA blijkbaar. Daar worden rechters van het Hooggerechtshof zelfs benoemd voor het leven. We blijven het een raar fenomeen vinden. De VSA worden geregeerd door ouderdomsdekens, niet door de derde, maar door de vierde leeftijd. Zijn deze grijsaards immuun voor aderverkalking, reuma, versleten heupen en knieën, falende hartkleppen, vergeetachtig- of moeheid? Wat drijft hen om de laatste jaren van hun leven te blijven doormodderen in plaats van ergens in een of ander buitenverblijf rustig te genieten van zorgeloze verzilverde jaren waar alles kan en niets moet? Geld is voor geen van hen een probleem.

Joe Biden is bijna 78. Senaatsvoorzitter Mitch McConnell wordt in januari 79. Nancy Pelosi, die het Huis van Afgevaardigden leidt, wordt straks 81. Ook al worden rimpels weggebotoxed, ook al worden grijze haren geverfd of vervangen door een Hollywoodiaanse pruik, ook al staan er achter de schermen een reeks semi-medische hulpverleners paraat om pijntjes en spierspanningen weg te masseren of spuiten… de jaren worden ermee niet uitgewist.

Het White House wordt inderdaad een Gray House…

Dit gezegd zijnde… er wordt vlijtig gespeculeerd over de datum dat Joe Biden de pijp aan Maarten zal geven – al dan niet gedwongen – om plaats te maken voor het zgn. “aanstormend talent” Kamala Harris.

Quartz, een op de zakenwereld gericht persbureau, zag zich verplicht het boetekleed aan te trekken na de publicatie van een tweet waarin de veronderstelling, resp. toekomstperspectief, geuit werd wat als Joe Biden sterft vooraleer hij de eed als president der VSA kan afleggen.

“It may seem morbid, but given that Biden, at 77, will be the oldest president-elect in history and is running in the midst of a pandemic, it’s worth clarifying what would happen if he dies before taking office,” een paragraaf uit een artikel van Tim McDonnell, Quartz’ klimaatjournalist.

Ned. vert. “Het lijkt morbide, maar gezien het feit dat Biden, 77 (Nvdr. bijna 78), de oudste bijna-president in de geschiedenis van de VSA is en daar bovenop de pandemie, zou het dan niet nuttig zijn uit te dokteren wat er gebeurt als hij sterft vooraleer hij het presidentschap overneemt…”

Quartz stelde een legitieme vraag… werd echter prompt beschuldigd van godslastering.

Heel de kiescampagne was doorspekt met vermoedens dat Joe Biden geestelijk niet meer in staat zou zijn het hoogste ambt te bekleden. Talrijke video’s deden de ronde waarin Biden zelfs niet meer wist hoe de tegenkandidaat heette, in welke stad/staat hij zich bevond en andere uitschuivers die de Trumpsupporters bijzonder vermakelijk vonden. Daar bovenop een vermoedelijk Parkinson-loopje. Feiten, die in de poco media doodgezwegen werden. In ingesloten video: enkele opmerkelijke Bidenismen. En neen, het is niet onze bedoeling de man belachelijk te maken – er is echter een tijd van komen en gaan – zelfoverschatting deed Trump de das om. Biden doet dit op een andere manier… zielig!

Dus toen het eerder linksgeoriënteerde Quartz de vraag opwierp wat de gevolgen zouden zijn van Bidens voortijdige dood, kreeg het onmiddellijk de poco wind van voren. Quartz schrapte onmiddellijk de tweet met een bruggetje naar het resp. artikel en verving deze door:

“We hoped to help those searching for the answer to this question. It was posted to our Twitter account in error.”

Ned. vert.: “We hoopten hen te helpen die met de vraag in hun maag zaten. Het werd per vergissing op ons Twitterprofiel geplaatst”.

Zonder verdere uitleg waarom de originele tweet “een vergissing” was. De tweet toonde een foto van het Witte Huis met bijhorende titel “What happens if a president-elect dies before inauguration.” en de corrigerende tweet toont krek hetzelfde met de opmerking dat de originele tweet verwijderd werd!!!

Image

Terwijl de Biden campagne het probleem – de geestelijke gezondheid van Biden – minimaliseerde en/of ontkende, “he is in perfect shape”, hadden toch een groot aantal Amerikanen, ook Democraten, hun twijfels. Een Rasmussen Reports opiniepeiling van augustus toonde dat 59% van de mogelijke kiezers geloven dat Biden de 4-jaar-rit niet zal uitzitten. En een peiling onder Democraten toonde dat 49% menen dat Kamala Harris hem tijdens de ambtsperiode zal (moeten) vervangen.

Het antwoord op de “hoogst onethische” vraag vooraleer het kiescollege de verkiezingsuitslag kan bevestigen , is dat het Democratic National Committee, een federaal partijbestuur, een vervanger zou kunnen aanduiden. Waarschijnlijk, maar niet vanzelfsprekend, Kamala Harris, en druk zou zetten op de Democratische kiezers om de voorgestelde vervanger goed te keuren. Tweede hypothese: mocht Biden komen te overlijden nadat het kiescollege zijn verkiezing goedgekeurd heeft, maar vooraleer hij op 20 januari de eed afgelegd heeft, dan krijgt Kamala Harris de sleutels van het Witte Huis.

Of zij Bidens belofte aan de extreemlinkse vleugel – opgejut door Alexandria Ocasio-Cortez – nl. “an incredibly progressive and aggressive” politieke agenda, zal waarmaken? Incl. toegang tot sociale steun voor illegalen. De toon is gezet!

Johan Sanctorum schreef er ook een stukje over. Je hoeft het er niet mee eens te zijn: in zijn analyse van beide protagonisten, Trump zowel als Biden, zit een heleboel waarheid. Het was inderdaad kiezen tussen de pest en de cholera. Zowel van de ene als van de andere kandidaat-president zijn serieus wat hoeken af. Niet te geloven dat zij kunnen doorstoten naar het hoogste ambt. Wat betreft de politieke koers met een “ongelooflijk progressieve en agressieve agenda”, wat betreft toekomstige vice-presidente “Kamala Harris”… da’s nog een ander paar mouwen… we houden ons hart vast… Kan de BLM-organisatie (uit)eindelijk een bestek opvragen bij schildersbedrijven om het Witte Grijze Huis zwart te verven…

My Yard Our Message | Paint the white house black

The re-painting of the White House would sure be a huge step in the right direction for the United States of America. We must all join together and take a stand against racism and “white privilege”. Uit: Paint the White House black!

1 gedachte op “The Gray House…

  1. De verkiezing van een president in de VSA heeft heel wat problemen bloot gelegd.
    De ouderen (zonder pessimistisch te zijn) domineren nog altijd het wereldgebeuren op enkele uitzonderingen na. Chirurgische ingrepen verhelpen niet aan het denk- en handelingsvermogen van de verkozenen.
    Sociale problemen zijn nu niet de ankerpunten van deze senioren die teren op een ouderwetse manier van om te gaan met deze wereldproblemen.
    Voeg daar aan toe de gezondheidsproblemen (opgefokt) en het ziet er niet goed uit voor de nieuwe president en zijn linkse vice die geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken en daarenboven nog BLM in haar zog heeft.
    Kortom er wachten ons nog bange tijden in de wereld en in ons slippen dragende Belgische klootjesvolk. Een blik op de media meute die Biden achterna holt is het beste voorbeeld voor een digestie van fake nieuws

Reacties zijn gesloten.