2 gedachten over “Terugblik

 1. Ze verkwanselen ons imago en onze welvaart. Of zoals iemand zei: staken is een drug, als je te veel slikt of spuit, sterf je aan een overdosis.

  Jean-Marie Dedecker

 2. Het verschil met toen en nu, is eenvoudig : toen, in 1960 beschikte de regering over nog een leger en de rijkswacht. Nu staat de regering met lege handen.
  De Rijkswacht bestaat niet meer. Wat overblijft is een lokale politie, een kopij van de vroegere gemeentepolitie, gepolitiseerd, in handen van corrupte dorpspolitiekers, en dan ook totaal onbetrouwbaar. Bovendien is dit samenraapsel ook nog ge├»nfiltreerd door de 5de colonne. De federale politie beschikt over een reserve van 1000man (op papier althans) en wat gespecialiseerde diensten, waar op gebied van orde handhaving niets is mee aan te vangen. Noteer ook dat in de tijd van Rijkswacht er nooit personeelsproblemen waren bij stakingen in de gevangenissen, in de gerechtshoven, aan de grens voor controles enz…
  Het leger is in hetzelfde bedje rot. De legerdienst is afgeschaft.
  In het Nieuwsblad van 11 mei 2016 verscheen een artikel over het “Belgische leger” met de veelzeggende titel :”30.000 militairen en toch soldaten tekort”!! Uit het overzicht blijkt dat er van die 30.000 er hoop en al 4 ├á 5 duizend met veel moeite echt inzetbaar zijn. Tal van kazernes zijn gesloten, en de logistiek om grotere eenheden samen te trekken en tijdelijk onder te brengen op verplaatsing gedurende langere tijd is ook afgebouwd. Het leger is een administratie geworden. Ook daar is de 5de colonne actief.
  Bij beide overblijvende “stoottroepen” (sic) zijn de sleutelposten in handen van de “broeders” en “kameraden”. De sabotage is dan ook gewaarborgd.
  We zien hier dan ook de gevolgen van een jarenlange ondermijning.
  De voormelde beschreven toestand is dan ook zeer verontrustend, zeker als er “rassenrellen” zullen uitbreken. (die er sowieso gaan komen). Zoals reeds vroeger geschreven : als onze islamitische broeders in gang schieten bij het begin van een lang weekeinde, is op enkele dagen tijd de klus geklaard.
  1960 was dan ook een zuivere politieke staking, waar toen ook al het verschil tussen Noord en Zuid duidelijk tot uiting kwam.
  Ook nu is het in feite een actie van de franstaligen die gericht is tegen “les sales flamins”, die hun plaats moeten kennen, en dus moeten blijven betalen, en ook blijk moeten blijven geven van de nodige kruiperigheid t.o.v. “la race des seigneurs”.
  PS : Kregen de toen voor misdrijven veroordeelde “stakers” geen amnestie ???

Reacties zijn gesloten.