Terugblik

http://www.iranreview.org/content/Documents/History-of-Polish-Iranian-Relations.htm

Immigratie is van alle tijden… Dat de poco media en EU-bonzen dit nog niet aangevoerd hebben als legitimatie voor de immigratiestroom naar de EU-landen met de beste sociale uitkeringen én om het slechte karakter van de Russische beer in het daglicht te stellen.

Ooit trokken Polen, EU-burgers, naar de Prachtlanden bezijden de Shatt al-Arab, het cultuurwalhalla van het Midden Oosten.  Weliswaar niet vrijwillig.  Daar zat de verdrijving door Stalin voor iets tussen.

 

 

7 gedachten over “Terugblik

 1. Bovenstaande foto is slecht gekozen, geachte Redactie… het is er ééntje dat verscheen in een boek over de genocide van de Armeniërs in 1915. (Verkochte zielen)–>titel van de Nederlandse vertaling van het oorspronkelijk boek.
  Het diende als bewijs van de “dodenmarsch” door de woestijn: ènkel vrouwen & kinderen…de mannen waren al eerder vermoord. 🙁 en “de schoontjes” opgesloten in harems, of geschonken aan duitse (opzettelijk zonder hoofdletter) officieren om… een oogje dicht te doen.
  N.B: De turken werden in WO I opgeleid door de “pinhelmen” (wir hatten damahls auch nicht gewüsst) !

  • Als dat zo is, onze verontschuldigingen. Wij vonden het bij de genoemde tocht naar Perzië. Misschien had de publicist jou moeten raadplegen. We vervangen die door een andere foto. Ook al lijkt ze enorm op de vorige. Mét de bron erbij onderaan.

  • Victor,

   kan je me je bron zeggen over die opleidingen?
   Hoe ze die nog moesten opleiden besef ik niet goed, want het Ottomaanse rijk was altijd gekend voor zijn gedrilde strijdkrachten, uiteraard met de nodige gruwel.

   • @ Anna,

    je vraag was wel aan Victor gericht maar tot hiertoe zie ik geen reactie op die vraag…
    Over de Duitse bijdrage aan de (re)organisatie van het Ottomaanse/Turkse leger is er wel een en ander op het internet te vinden.
    O.a. hier valt daarover wel iets te lezen:
    http://www.wereldoorlog1418.nl/gallipoli/buitenlandse-inmenging/#07
    Hieruit kopieer ik nu ‘n tweetal korte stukjes:
    “Eind 1912 polste Turkije het Duitse Keizerrijk hoe het dacht over het zenden van een militaire missie om haar leger te reorganiseren. Terwijl verkennende besprekingen daarover gaande waren, bracht de Russische Tsaar in mei 1913 een bezoek aan Berlijn. De Duitse keizer bracht hem op de hoogte van het Turkse verzoek, een verzoek waartegen de Tsaar geen bezwaar aantekende.

    Op 22 mei 1913 volgde daarop het officiële Turkse verzoek en benoemde Duitsland op 30 juni 1913 generaal Liman von Sanders tot leider van de Duitse militaire missie naar Constantinopel. De Turkse regering liet in augustus 1913 vastleggen dat Liman von Sanders in de functie van generaal het in Constantinopel gelegerde 1e Legerkorps zou omvormen tot een elite-eenheid. “

    • Bedankt Ropie,
     het gebeurt wel meer dat je geen antwoord krijgt op je vraag.

 2. Gezien de verwijzing naar de Armeense genocide, is het nuttig de aandacht te trekken op een andere genocide rond dezelfde tijd. Ik vond daar enkele weken geleden een spoor van en dit was mij tot hiertoe onbekend :
  http://www.blacklistednews.com/Report%3A_British_Government_Killed_10_Million_Iranians_In_1919/50855/0/38/38/Y/M.html
  met citaat :
  “Report: British Government Killed 10 Million Iranians In 1919
  Published: May 2, 2016
  Source: Your News Wire
  A recently rediscovered document in the American Archives reveals that around 10 million Iranians died as a result of widespread famine between 1917-1919.
  The Iranian famine is barely mentioned by Western media or in the history books, probably due to the fact that it was caused by the British presence in Iran after World War I.
  Khamenei.ir reports:
  After the Russian Revolution of 1917, Britain became the main foreign power in Iran and this famine or–more accurately–‘genocide’ was committed by the British. The document in the American Archives, reporting the widespread famine and spread of epidemic disease in Iran, estimates the number of the deceased due to the famine to be about 8-10 million during 1917-19, making this the greatest genocide of the 20th century and Iran the biggest victim of World War I.”(=einde citaat).
  Men baseert zich op Amerikaanse bronnen.
  In het voormelde bruggetje wordt ook dieper ingegaan op de zo gezegde Ierse hongersnood.
  Eens te meer dient men vast te stellen dat er dus goede en slechte genocides zijn.
  Een vb van een goede is deze in de Vendée!!

Reacties zijn gesloten.