Termont: “Ik ken die Nazarener niet.”

Afbeeldingsresultaat voor simon petrus verloochent jezus

Kaaiman fileert Gents burgervader.

Vree waas
Telkens Daniël Termont zijn familienaam opentrekt, sluit zich de Gentse strop die hij rond zijn eigen nek heeft gelegd strakker en strakker. Als ze die man niet afzetten wegens corruptie, zelf spreekt hij liever over ‘onvoorzichtigheid’, dan op zijn minst wegens verregaande domheid, waarvoor toch zelfs in Gent een grens moet bestaan.

Nadat hij zichzelf verdacht had gemaakt door, na het eerst ontkend te hebben, toe te geven dat hij met Jeroen Piqueur op een boot had gezeten, en nadat hij de op Siegfried Bracke na achtbare leden van de oppositie had gesmeekt een klacht tegen hem in te dienen, kwam hij op de eerste zitting van de Gentse Waarheidscommissie ongevraagd met de onthulling dat hij niet enkel op die boot was geweest maar ook drie keer in een door Piqueur gecharterd vliegtuig was meegevlogen! Dat had nooit iemand geweten zo hij het niet zelf had verklapt. Straks heeft hij nog op een trein van Piqueur gezeten. Of in zijn ruimtecapsule. En het kan dan wel zijn dat de stad Gent zijn deel van die zotternijen heeft betaald, zij het niet altijd, feit blijft dat hij aanvankelijk voorwendde de Optima-baas nauwelijks te kennen.

Dat valt moeilijk vol te houden. De nochtans geharde leden van de Waarheidscommissie vielen bijna van hun stoel toen de burgemeester na het opbiechten van die vliegtuigreisjes van een papier aflas dat hij eregast was geweest op het eerste, tweede en vierde huwelijk van de heer Piqueur (bij het derde was hij met zijn jacht gaan vare, dat hij peter was van twee van diens kinderen, op vier communiefeesten aan de eretafel had gezeten, daar één keer tot afgrijzen van de andere genodigden was op gekropen om een woordeke te placeren, op Campo Santo ingetogen de begrafenis van bonneke Piqueur had bijgewoond, iets minder ingetogen had meegefeest bij het gouden jubileum van nonkel Jos en tante Floor Piqueur-Termont, en dat hij twee keer per week met de Jeroen ging snookeren. ‘Maar is dat iemand kennen?’, riep de burgemeester verontwaardigd. ‘Dan ken ik veel mensen.’ Waarna hij verzekerde dat hij alles wat hij had gedaan, had gedaan in het belang van de Gentenaars.

Als ze die clown niet snel het zwijgen opleggen, treedt hij binnenkort nog samen met Piqueur op in ‘Beste vrienden’, het infantiele reisprogramma van Bruno Wyndaele. En dat allemaal met een man van wie hij net als Simon Petrus zei: ‘Ik ken die Nazarener niet.’ In Jeruzalem kraaide destijds één haan drie keer, in Gent kraaiden als vanouds drie hanen één keer. Hopelijk komt er weer geen Vlaamse universiteit van, de Termont-barak.

Waarvan de burgemeester precies wordt verdacht weten wij niet meer, dat kan echt niet veel zijn. Volgens alle socialisten van vroeger en nu is er maar één ploert in de hele affaire: Luc Van den Bossche, door werkelijk iedereen in de partij publiekelijk uitgespuwd. De enige die we daarover niet hebben gehoord is de van de aarde verdwenen Freya Van den Bossche. Vindt het blijkbaar niet nodig om haar vader te verdedigen, dankbaar kind. En de enige die Termont blijft beschuldigen is Termont zelf.

Afbeeldingsresultaat voor termont piqueur cartoon

Burgemeester Daniel Termont op pakkende wijze ‘begraven’ in Gent

De mensen schimpen soms op de burgemeester van Brugge, en terecht, maar diens dwaasheid zinkt in het Minnewater vergeleken bij die van zijn collega uit Gent. Gelukkig wordt de eer van de drie zustersteden gered door de burgemeester van Antwerpen. Gewapend zelfbestuur, dat is zo dom niet.

Koen Meulenaere in De Tijd

7 gedachten over “Termont: “Ik ken die Nazarener niet.”

 1. Volledig “off-topic” maar Fikken had pc-panne, en heeft al een andere pc.
  Dàt was het ergste probleem niet… wél het feit dat die ouwe sufkop zijn paswoord vergeten had èn véél last had om te bewijzen dat hij … géén robot was.
  Dààrdoor natuurlijk een paar dagen verloren, en dus een (triestige) reactie op een artikel van 5 september: Die 10.000 gelukszoekers van Calais zullen binnenkort uit hun tenten verdreven worden… wààr-naartoe zullen ze afzakken INDIEN er geen degelijke maatregelen zullen genomen worden om hun de toegang tot het land te ontzeggen ??? …. Juist geraden. 🙁
  Maar… niet alles is slecht nieuws; Verheug & verblijd Jullie… Hallelulia 🙂 want wij, Zeebruggenaars, kregen van ELIA een A4tje in de bus dat…Vanaf 12 Sept er zal gestart worden met de kabelverbindingen van de ‘zooo-geroemde” windmolens-op-zee (die reeds vele jaren draaien in weer-en-wind, voor….
  PIETJE SNOT)
  De “werken” zullen gereed zijn tegen Juli-Augustus 2017 (en pas dàn zal de éérste stroom door de kabels nuttige energie leveren)

 2. Dat de armen van Termont ver reiken is een open deur instampen. Toen hij nog geen burgemeester was en met zijn zatte kloten aan de kemelbrug in Gent bijna in het water verdronk is van heel dit ongeval geen enkel bewijs gevonden want door de ijverige agenten geseponeerd.

 3. Termont, zoals vele andere socialistische burgemeesters in Vlaanderen en Keizers van Oostende, Brugge,… en daarbuiten,
  een arrogante zak.

  Pretentie in overvloed,
  normbesef onder nul,
  profiteur eerste klas,
  meezitter aan rijkgevulde tafels,
  als een vis int water bij jetset-feestelijkheden,
  gastdocent in politieke correctheid,
  cum maxima laude voor hypocrisie,
  professionele vijand van al wat niet links is (allee ja, enkel op politiek vlak),
  voetmat van rijke heren,
  gepatenteerde mooiprater en beterweter,
  résumé: top-profiteur.

  Trap het af man, vlug, voor uw kiezers u met pek en veren insmeren.

  Ik vraag mij eigenlijk af waarop het Openbaar Ministerie wacht om die deugniet te verhoren…

 4. Hilde Claes die ook onder vuur ligt kon het niet treffender zeggen:
  Hilde Claes over partijgenoten: ‘Achterbaks, liegen en bedriegen’

Reacties zijn gesloten.