De aard van het beestje

De aard van het beestje

Hamas heeft zichzelf geen plezier gedaan met de executie van 20 Palestijnen na het vrijdagsgebed aan de buitenmuur van een moskee en bij een politiepost.  Waarschijnlijk waren ze jaloers op de media-aandacht die IS kreeg voor hun beestigheden.

Zelfs Amnesty International vond het niet kunnen.  Op een briefje boven de geboeide en met een zak over hun hoofd onherkenbare doodskandidaten stond dat ‘collaborateurs’ standrechtelijk opgeruimd worden, omdat er geen tijd voor processen is. Zonder ondervraging, zonder proces, zonder aanklacht, zonder verdediging.  Slechts een vermoeden, voor zover het niet gewoon om lukrake slachtoffers gaat.  Als afschrikking kan het tellen. De beelden bereikten zelfs de nullenzender.

Daarmee overtreedt Hamas de eigen wetgeving.  Doodstraf bestaat – vooral voor collaboratie met Israël – maar moet voorafgegaan worden door een proces en bevestigd worden met een handtekening van president Mahmoud Abbas.

De namen van de vermoorde Gazanen werden nog niet bekend gemaakt.  Ze zouden Fatah-leden kunnen zijn.  Bij het begin van Gaza-oorlog had Hamas tientallen Fatah-leden onder huisarrest geplaatst.  Wie zich niet daaraan hield, kreeg een kogel in de knie – effectiever dan een enkelband – of de ledematen werden gebroken.  Niet te verwonderen dat de Palestijnse bloedbroedersband gebroken en informatie aan de Israëli’s doorgespeeld wordt. Ter herinnering deze video van 2007:

En deze, mocht u nog meer duidelijkheid wensen:

De Israëli’s bevestigen trouwens dat zij informanten inzetten vooraleer een ‘doelbewuste aanslag’ op Hamas-leiders uitgevoerd wordt.
Zo kwam er ook aan het licht dat Hamas – naar verluidt – plannen had de PLO-regering omver te gooien en president Abbas af te zetten.

FT

Honestly Concerned

7 gedachten over “De aard van het beestje

 1. Als de ‘profeet’ moest terugkomen, zou hij spijt hebben of fier zijn op zijn uitvinding, de islam?

 2. “Daarmee overtreedt Hamas de eigen wetgeving. ”

  Helemaal niet. Indien zijn vermoeden dat die moslims hun eigen moslimbroeders in gevaar brachten, mogen zij die volgens de koran netjes een kopje kleiner maken. De enige misdaad waarvoor moslims de doodstraf krijgen is niet “doodslag” maar doodslag tegenover hun eigen geloofsbroeders. Daarvoor moeten ze de doodstraf krijgen.

  In het licht van de huidige daden van de vertegenwoordigers van de Islamitische Staat is het echt hilarisch om volgend draadje even te lezen: http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?p=228864#p228864
  Waar zit linda Bogaert nu in feite?

 3. Hoe meer ze elkander uitmoorden hoe beter Een dode moslim is een … moslim

 4. Het gaat hier gewoon om het opruimen van informanten.. zodat ze niet meer kunnen spreken over hun contacten met de vijand. De vraag is echter :wie zit er werkelijk achter de opruiming ervan !!! Cui bono ??? Het is een praktijk die zo oud is als de straat.. en een veel voorkomend fenomeen is bij de georganiseerde misdaad en bij spionage zaken. De gebruikte informant of infiltrant wordt nadien op zijn beurt geliquideerd in het belang van de opdrachtgever. Het is immers een kwestie van sporen uit te wissen. Als men deze liquidatie dan nog kan doen uitvoeren door de “tegenpartij” zit men goed!!

 5. Als ik de tekst lees en de Youtuubekes bekijk , krijg ik de indruk dat controle over die hamas totaal zoek is. Wat overblijft is een bende moordlustige sadisten met een IQ niet groter dan dat van een varken! Reden te meer om ze totaal uit te roeien . Wie weet , wordt Israel wel de “bevrijder” van Gaza !

 6. Open brief aan de president van de USA de Heer Obama himself
  (das durven he golfbrekertjes)

  Liefste President
  Hier een briefje van Rene , ge weet wel, ge kent me zeker aan de reacties die ik regelmatig schrijf voor “Golfbrekers”
  De Heer Assad , president van Syrie is en was een goede president .Een leider die verschillende godsdiensten in vrede met elkaar doet leven is uniek voor het Midden Oosten. Het verwijt dat gij een slechte mensch zou zijn , een dictator , die soms met de rauwe borstel zijn politieke tegenstanders tot betere gedachten wil brengen, zou ik eerder toejuichen dan afkeuren. Het volk dat voornamelijk leeft onder de knoet van Allah en zijn sprookjes heeft een harde hand nodig . Democratie inplanten in en rond uw regio is waanzinnig , trouwens ” democratie ” ge moet je maar eens laten informeren hoe in Belgie een minderheid kan spelen met de kl…van den brave Vlaamsche man . Wat gebeurde er in Lybie , hoe zit het daar met hun democratie na grootschalige buitenlandse militaire hulp . Dat land ligt nu in puin ! Het zoveelste bewijs , het merendeel van de midden Oosters moeten regelmatig kletsen op hun blote kont krijgen als zij zich niet kunnen gedragen als volwassenen inplaats van wrede pubers . Eerlijk gezegd mijnheer de president gij verdient ook kletsen maar dan rond uw oren samen met uw raadgevers.
  De groetjes aan madame
  Rene

Reacties zijn gesloten.