Ter herinnering aan George Bell

Bishop BellGedenksteen van bisschop George Bell, die zich, ondanks het feit dat hij vond dat een nazi niet tegelijkertijd een christen kon zijn, in WO II bleef verzetten tegen het  bombarderen van hele Duitse steden zonder specifiek gericht doel (zgn. tapijtbombardementen) zoals Hamburg, Berlijn en Dresden.  Hij noemde die acties “barbaars“, in strijd met alle menselijke en democratische waarden waarvoor G.B. naar de oorlog getrokken was,  een illegale uitroeiingspolitiek en een misdaad tegen de menselijkheid:

“How can the War Cabinet fail to see that this progressive devastation of cities is threatening the roots of civilization?”

http://www.chch.ox.ac.uk/

Meer weten?

FT

1 gedachte op “Ter herinnering aan George Bell

 1. In de reeds in de jaren 20 uitgegeven memoires van Churchill had hij het over de niet uitgevochten oorlog van 1919 waarbij duizenden vliegtuigen de Duitse steden hadden moeten vernietigingen en de bevolking had moeten verstikken met gifgassen. ik citeer :
  “Des Kampf van 1919 wurde nie ausgefochten, aber seine Ideen schreiten weiter voran…”(=einde citaat).
  In 1929 was het ministerie van buitenlandse zaken in Engeland reeds volop begonnen met de geplande “Bombenkrieg…”. Vanaf 1936 draaiden deze voorbereiding op volle toeren, en was klaar in de herfst van 1940.
  Het verdrag van Versailles van 1919 legde dan ook de basis voor de 2de wereldoorlog, waarvan de voorbereiding onmiddellijk begonnen werd , met onder meer de geplande vernietiging van de Duitse steden.
  Het ging in feite om de vernietiging van Duitsland, dat een hinderpaal was voor de Nieuwe Wereld orde, ik citeer : “In der neuen Weltordnung war für eine wie immer geartete selbständige europäïsche Kraft kein Platz..” (einde citaat).
  Zowel WOI als WO II waren gepland en zijn volgens plan verlopen, en de “bombenkrieg”(=WO II) maakte daar een belangrijk bestanddeel vanuit.
  Bron : Das Schwarze Reich van E.R. Carmin, pagina : 177-179.
  Aan beide zijden zaten de top-actoren dus mee in de slag…!!!
  Zie Red Symphony :
  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/red_symphony.htm
  In deze “bombenkrieg” ging het dus om de vernietiging van het Duitse volk, waarvoor Hitler en konsoorten een nuttig voorwendsel was.
  Al zoveel jaren worden we dus op alle mogelijke manieren belogen en bedrogen over WO I en WO II… alhoewel er voldoende bronnen zijn die een andere kijk geven.
  Dit bedrog is in feite nog erger dan al de gruwelijkheden want het komt er op neer dat de slachtoffers nog een 2de maal worden afgemaakt.

Reacties zijn gesloten.