Tekort aan vakkrachten wordt niet opgelost door hoge immigratie.

Tekort aan vakkrachten wordt niet opgelost door hoge immigratie. 

Zo is er sinds jaren vraag naar technici voor de ruimtevaart en automatisering, gespecialiseerde artsen, bij het beheer, administratie, technische kwaliteitszorg…

Ctrl+ voor vergroting

U kent zonder enige twijfel het leugensprookje over de noodzaak van de immigratie om het tekort aan vakkrachten op te vullen.  De nieuwkomers zouden de welvaart doen toenemen: per 100.000 nieuwe nieuwkomers zou met een stijging van 0.35% punten economische groei gerekend worden.  Het per capita inkomen zou met 0.25% punten stijgen (situatie in Duitsland).  Zou.

Een ‘verrassende‘ studie in opdracht van het Ministerie van Arbeid en Sociale Zaken over de arbeidsmarkt in Duitsland bracht aan het licht dat “de hoge migratie op lange termijn niets aan de afbouw van het tekort aan vakkrachten bijgedragen heeft”.
Een’ verrassende‘ studie.  Niet zo verrassend, naar onze bescheiden mening.

Men zou er naar verluidt kunnen in slagen het vakkrachtentekort tegen 2030 op 1 miljoen terug te brengen, zegt Andrea Nahles, ministerin van Arbeid, maar dan moeten er wel vanaf 2020 jaarlijks 300.000 vreemdelingen in Duitsland willen komen wonen (en werken).  Raar, toch?  Er lopen nu al naar schatting 600.000 of 700.000 illegalen rond in de Bundesrepublik.  Zat daar dan geen enkele ‘vakkracht’ bij?

Nahles (SPD) en integratieverantwoordelijke Aydan Özoguz (SPD) willen de wetgeving veranderen om de immigratie aantrekkelijker te maken.  Let wel, het gaat hier nog steeds om ‘vakkrachten’.  De rode ministerin van arbeid, de rode ministerin van het gezin, Manuela Schwesig, en de even rode b.g. Özoguz komen tot de conclusie dat Duitsland meer immigranten nodig heeft.

De lezers van t-online zien het enigszins anders.                                                                  Op de vraag “Heeft Duitsland meer immigratie nodig?”
kwamen volgende antwoorden (vandaag 09’15”):
Ja: 4.1%  (388 stemmen)
Neen: 95.1%   (8976 stemmen)
Weet niet: 0.8% (75 stemmen)

En wat denkt u?

FT

4 gedachten over “Tekort aan vakkrachten wordt niet opgelost door hoge immigratie.

 1. Hoe meer vreemdelingen hoe meer, veel meer ellende en barbaars geweld.
  Conclusie: nu starten met massaal terug te sturen van waar ze gekomen zijn.
  Zij houden van achterlijke perverse gewelddadige barbaarse rituelen, wij niet.
  Zij houden van een perverse pedofiel, wij niet.
  Zij laten zich zot maken met een fictief wezen, alla of zoiets, wij niet.
  Wij houden van normen en waarden, zij weten zelfs niet wat dat is.
  Wij gaan voor ‘seculiere’ wetten, zij gaan voor waanzin wetten.
  Daar wij op ons eigen grondgebied leven worden zij beschouwd als overlast en levensgevaarlijke idioten die wij het liefst ‘heeeeeel’ snel zien afvoeren.

 2. Zo is er sinds jaren vraag naar technici voor de ruimtevaart en automatisering, gespecialiseerde artsen, bij het beheer, administratie, technische…Ruimtevaart Automatisering , gespecialiseerde artsen ? Dat lijkt me nogal hoog gegrepen . Meer realistisch , ezel of kameeldrijvers , geiten melkers , waterdragers , harem bewakers , Munt-thee uitschenkers , staan klaar om onze westerse economie vooruit te helpen

 3. De SPD-ministers worden op hun wenken bediend…

  In deze TV-reportage kan men zien hoe, in 24 uur tijd, een turnzaal van een vakschool in Meissen moest worden klaargemaakt voor de opvang van 200 gelukzoekers.
  Op zeker ogenblik kan men, in deze reportage, horen dat een verantwoordelijke van de bondstaat Sachsen verklaart dat men tegenwoordig moet rekenen met een toestroom van 300 tot 500 gelukzoekers DAGELIJKS in Duitsland en meer bepaald in Sachsen.
  Het overgrootste deel van deze gelukzoekers komt tegenwoordig uit Kosovo.
  Allemaal ‘vakkrachten’ waarschijnlijk…

  http://www.meissen-fernsehen.de/nachrichten/AsylNotstand_im_Freistaat-6008.html

Reacties zijn gesloten.