Tankman

Er zijn gebeurtenissen die voor altijd op je netvlies gebrand blijven.  De moord op JFK, Jan Palach die zichzelf in brand stak, de landing op de maan, het openen van de Muur, Vrhfstdts optreden op Maidan en… de tankman.  De man, die in z’n eentje in Peking protesteerde tegen de slachtpartij op het Tiananmenplein.

Meer: Achter de schermen (Engels)

 

4 gedachten over “Tankman

 1. Inderdaad allemaal gewichtige gebeurtenissen …. en de geboorte van
  Golfbrekers ? dat staat niet vermeld !

 2. En wat heeft het allemaal opgeleverd? Niets.
  ‘Ondanks de sterke veroordeling van de internationale gemeenschap voor het bloedbad, had het Chinese leiderschap zijn machtsbasis verstevigd en konden Deng en zijn medestanders het communisme staande houden, terwijl het in Oost-Europa ten val kwam. Volgens een uitzending van Netwerk op 26 juli 2006 werden er nog steeds mensen vastgehouden die bij de opstand in 1989
  aanwezig waren’.
  Intussen is China, ondanks het (verwaterde) communisme, een economische, en straks politieke en militaire (?) wereldmacht geworden.

 3. Ik heb toch wat kanttekeningen . Hoe hou je 600 miljoen Chinezen tussen de lijntjes. Stel je voor dat China een democratie wordt zoals wij die kennen met groenen en vakbonden bv , dan wordt dat land binnen de kortse keren een onoverzichtelijke puinhoop . Lybie is daar een mooi voorbeeld van . Onze democratische landen gingen het eens arrangeren ! Wat schiet daar van over ? Het eerste wat die Allahneukers deden waren de graven van Christenen en joden vernietigen . Beschaving , zoals wij die kennen , is bij sommigen en hun landen niet van toepassing . De mentaliteit van bootvluchtelingen als ze gered zijn , kun je bewonderen op vele Youtuubekes , ze slaan gewoon de boel aan flarden ! Je kunt dat soort mensen en hun mentaliteit , helemaal niet vergelijken met de westerse . Ze hebben een ijzeren hand nodig en geen pampers . Dat willen die onnozele beschaafde westerse beleidsvoerders maar niet snappen !

 4. 600 milj chinezen? Van de mannelijke soort alleen al zijn er een pak meer.
  ‘Population: 1,367,485,388 (July 2015 est.)’ (CIA)

Reacties zijn gesloten.