Takfiri

Een lezenswaard artikel over ISIS, over de wensdromen van de échte strijders van de ware vrede, over hun missie.

“Er zijn bemiddelingspogingen, maar als die mochten mislukken dan zou je de absurde situatie kunnen krijgen dat Isis tegelijk moet vechten tegen Amerikaanse drones, Al-Kaidastrijders, het Syrische regeringsleger, het Vrije Syrische leger (oppositie) en ook nog eens Iran, het Iraakse leger en Iraakse vrijwilligers. Van een grote coalitie tegen Isis kun je dan nog niet spreken, want die groepen blijven ook gewoon met elkaar vechten.”

Volg bruggetje naar het artikel “Kalifaat: stromen bloed voor een vaag ideaal”.

3 gedachten over “Takfiri

  1. De successen van ISIS moeten gezien worden als deel van een grote volksopstand van soennieten tegen sjiieten. Met 800 man een stad van 2 miljoen veroveren gaat immers niet als je geen volle medewerking vd bevolking en het leger krijgt.

    • Beste Raymond , wat ge schrijft is best mogelijk . Maar hoe verklaart ge dat het land , dat voorlopig nog Belgie noemt , met in den beginne , een voltallige meerderheid origins en eigen cultuur een aanzienlijk aantal moskeeen rijk is ? Hoe is het mogelijk dat er in Brussel zone’s zijn waar ge best wegblijft , zoals in Borgerhout waar het veiliger is , geen avondwandeling te maken . Onze bruine broeders zitten ook al in de politiek . Aboe Tja Tja mag openlijk zijn gal spuwen over zaken waar hij totaal niets mee te maken heeft . Begrippen zoals racisme en onverdraagzaamheid hadden vroeger niet dezelfde betekenis als heden ten dage . We beschikken zelfs over een gelijke kansen centrum enz enz , beter gekend als “strijd tegen de vrije meningsuiting”
      Het begon allemaal met een handvol zogezegde gastarbeiders en nu groeien ze over ons hoofd en doen gewoon wat ze willen en voelen zich regelmatig gekwetst ondanks het feit dat wij , in al hun behoeftes voorzien . Met angst voor geweld kunt ge veel bereiken dan zijn 800 man voldoende . Dat is bij ons , trouwens ook de reden voor hun bepampering . Den boel rustig houden , ze in’t slaap wiegen onder het zingen van een lullebaai en vooral hevig te keer gaan tegen een partij die wel kritiek durft uiten , om de angst te verbergen , als teken van welwillendheid en goedentierendheid ( lees broekscheiterij)

  2. In Belgie is een meerderheid der bevolking PRO islamisering, bij de soennieten is een meerderheid ANTI sjiieten.

Reacties zijn gesloten.