Stropersorganisatie ter bescherming van de boswachters

De leden van de OIC (Organisation of Islamic Cooperation) hebben afgesproken het OMF (OIC Media Forum), dochter van OIC, een soort gespecialiseerde alibi-organisatie, op te richten in Turkije. Uitgerekend in Turkije waar ‘s werelds op één na grootste aantal journalisten – meestal zonder of met een gestuurd proces – in de gevangenis wegkwijnt en media/nieuwsagentschappen gedwongen werden te sluiten. U merkt aan de hand van onderstaande afbeelding dat het land b niet voorkomt op de lijst… onze journalisten lopen gedwee mee volgens de uitgestippelde koers.

https://i0.wp.com/specials-images.forbesimg.com/imageserve/5df21573b269e900077e4358/960x0.jpg?w=584&ssl=1

Het Stockholm Center for Freedom (SCF) heeft individuele dossiers van niet minder dan 165 journalisten die hun straf in de gevangenis uitzitten of, die in afwachting van hun proces, in voorhechtenis zitten. Na de operettencoup van juli 2016 werden bijna 200 media bedrijven gesloten en hun eigendommen in beslag genomen door Erdoğan, president van Turkije, nog steeds kandidaat-lidstaat van de EU.

Het OMF (zie eerste paragraaf) zal zijn documentatie verkrijgen via het communicatiesecretariaat van Erdoğan, de Turkse versie van de stasi, die de Turkse media binnen de Ottomaanse lijntjes laat kleuren en het internet voorziet van Erdoğans trollen. Moeten we er nog bij vermelden dat de directeur van het OMF door Erdoğan zal aangewezen en benoemd worden? Het hoofdkantoor zal vanzelfsprekend in Istanbul gevestigd zijn. (…)

Erdoğan heeft zo zijn eigen mening over journalisten. Foute journalisten… “allemaal terroristen”. Vrijheid van meningsuiting? “Terrorisme”. Andere politieke mening? “Gülenvolgelingen”! Landverraders.

https://www.indexoncensorship.org/2019/10/turkey-press-freedom-violations-september-2019/