Streng verboden: “Etnisch profileren”

Afbeeldingsresultaat voor wegmisbruikers koos speeDe van het SBS 6-programma Wegmisbruikers bekende oud-verkeersofficier van justitie mr. Koos Spee (70) twitterde dinsdag snoeiharde kritiek op het recent uitgekomen rapport over ‘etnisch profileren‘ door de politie.

“Ik ben gepensioneerd en heb niks meer te maken met de minister of Procureur Generaal of wie dan ook die mij kan vertellen wat ik wel of niet mag zeggen. Ik zeg gewoon wat ik wil zeggen en dat doe ik op een nette manier. Dan moeten mensen daar maar uit oppikken wat ze daarvan willen oppikken.”

‘Allochtonen gaan altijd tekeer, dat zie je ook in Wegmisbruikers’

“Ik heb zelf jarenlang bij de politie gewerkt en heb dus ook zelf de ervaring dat autochtonen netjes hun papieren afgeven maar allochtonen direct beginnen te roepen van ‘Ja, je controleert me zeker omdat ik zwart ben’ of ‘je moet altijd mij hebben’, of iets in die trant. Maar het gaat om opvallend gedrag, niet om de huidskleur van de bestuurder. ‘S avonds in het donker kun je als politie toch ook niet zien wat iemand voor huidskleur heeft?’

“Wat je altijd weer ziet terugkeren bij Wegmisbruikers: allochtonen zijn echt heel snel kwaad. Steeds weer is het: ‘Ja dat is omdat ik Turk ben of Marokkaan ben!’. Maar ik denk dat ze vooral zichzelf discrimineren door zich steeds zo te gedragen.

Lees meer…

Enkele voorbeelden:

4 gedachten over “Streng verboden: “Etnisch profileren”

 1. Och ik heb het reeds geschreven . Lang geleden als jonge politieman gooide ik eens een Marokkaan op den bon . Hij schold mij uit voor racist, dat was voor mij eerder een compliment . Achterlijke tafelschuimers !

 2. Niet onmiddellijk over wegmisbruikers, maar wel tekenend. Deze morgen was ik met mijn echtgenote bij een neurochirurg in Antwerpen. Daar had ze al 2 maand een afspraak voor een consultatie om 11:00.u. Na ons kwamen 2 moslima’s binnen en zetten zich in de wachtkamer. Toen de arts een patiënt buiten liet liep een moslima op hem af en vroeg in gebrekkig Nederlands “wanneer het aan haar was, ik heb een afspraak om 11:00.u.” De arts zei dat hij haar zou roepen. Toen het aan mijn echtgenote was (inmiddels 11:10.u.) vloog de moslima de arts terug aan en zei “ik heb een afspraak om 11:00.u.” De arts zei “u bent er dringend tussen genomen en moet nog even wachten”. Wij met de arts mee naar zijn kabinet. Op zich misschien een flauwe ervaring, maar het toont aan hoe allochtonen denken altijd op hun wenken bediend te moeten worden. De arts had al de moeite genomen de moslima er nog tussen te wringen, patiënten die 2 maanden geleden een afspraak maakten zouden dan nog moeten wachten ook. Ik dacht bij mezelf, ook dat is de kracht van de verandering. Hopelijk krijgt de arts geen last met Unia. 🙁

  • Spijtig Walter je had die mosselima’s laten voorgaan , uit respect ,verdraagzaamheid en begrip .Je zou zeker een eervolle vermelding gekregen hebben in het partijblad van Groen

   • Beste Rene,
    Moest ik in het partijblad van Groen staan, ik zou niet meer buiten durven komen.

Reacties zijn gesloten.