Strandterritorium

camera_cartoon_CA01P0216 meter Spaans strand, te meten vanaf de hoogste waterstand,  is allemansgebied.  Verboden voor handdoeken, ligzetels en andere strandattributen. De nieuwe La Ley de Costas.

Haringen in een ton.  Of sardienen in een volgepakt blikje.  Alle dertig minuten loeit een misthoorn.  Omkeren, allemaal samen, 1 – 2 – 3, in uurwijzerzin.  Kwestie van overal een gelijk kleurreke te kweken  zonder een elleboog of een knie in uw maag te krijgen.   Iets voor u?

benidorm5

Benivol

De b.g. situatie is als schieten met een kanon op een mus.  Op zich is er niets mis met die wetgeving, maar ze komt rijkelijk laat.  De meeste costa’s zijn geruïneerd door de ontembare projectontwikkelaars / corrupte politici.  Gaan ze die eigendommen, die huizen, die aanlegplaatsen in 2018 allemaal afbreken?  Tot dat jaar worden constructies binnen een afstand van 100 m van de zee geduld. Wie plannen heeft om in Spanje aan de kust een eigendom te kopen, beraadt zich best, want de wetgeving is dan ook nog per regio verschillend.

FT

 

8 gedachten over “Strandterritorium

 1. Nee, niks voor ons, doe voor ons maar een bergwandeling in Tirol. Liefst ook niet te steil en/of te hoog (niet meer, vroeger wel)

 2. Het beste wat men kan doen is er helemaal niets te kopen, dit geldt ten andere voor alle gebieden aan de Middellandse Zee. (dus ook Frankrijk). Buitenlanders worden nu gelokt met lage prijzen , maar eenmaal dat men dan eigenaar is, begint de plundering, zie o.a. Frankrijk met de 2de verblijven. In tegenstelling tot België zijn er daar geen belangengroepen die de “buitenlanders afkomstig vanuit het noorden” verdedigen. Integendeel, iedereen zit er mee in de slag om U te plunderen, EUSSR wetgeving of niet!!
  Onafgezien van het voorgaande, dient men rekening te houden met de vreemdelingeninvasie vanuit Afrika. Dit gaat tot dergelijke problemen en conflicten leiden, dat men op een bepaald ogenblik zal moeten gaan lopen en alles achterlaten zoals indertijd de kolonialen in Congo(in 1960).
  Als men daar nog een onroerend goed heeft is het nu het ogenblik om het als nog te verkopen, ook als is het tegen een spotprijs. Maar beter dat, dan helemaal niets.
  Er is dan ten andere ook nog de mogelijkheid dat Uw appartement of villa wordt “gekraakt”.. door dakloze Spanjaarden of asielzoekers… en men zal dan niet moeten rekenen op de Spaanse overheden om ze er uit te krijgen. De enige die een zaak zal doen is Uw Spaanse advocaat, die U op alle mogelijke manieren het geld uit de zakken zal kloppen.

  • Inderdaad is het verstandiger een verblijf te huren. Dan kan men er snel weg of een ander – geschikter – verblijf zoeken.

 3. Niks beter dan onze eigen Vlaamse kust, het is bij ons steeds mooi weer (als het geen “beestenweer” is natuurlijk).
  Allee, behalve gisteren (zondag) een serieus “vlaagje”… zijn de voorbije dagen in Augustus absoluut niet om over te klagen.
  Persoonlijk zou ik voor-geen-geld-ter-wereld de kust willen in ruilen voor “het binnenland”… maar ja, ‘k ben het kustleven reeds 79 jaar gewoon hé. 🙂

Reacties zijn gesloten.