5 gedachten over “Straatfeestje in Parijs

 1. In bijlage de “atlas” van de “zones urbaines sensibles”(ZUS) in Frankrijk, er zijn er 750!!!
  zie bruggetje :
  http://sig.ville.gouv.fr/atlas/ZUS/
  Voor de definitie een “ZUS”, in Newspeak taal van George Orwell, zie bruggetje :
  http://www.insee.fr/fr/methodes/default.asp?page=definitions/zone-urbaine-sensible.htm
  De benaming ZUS heeft de vroegere benaming ” Zone de non-droit” vervangen, die blijkbaar te duidelijk was.
  Een recente beschrijving van deze “zone de non droit” vindt men in een artikel in Le Figaro. Volgens de auteur van dit artikel is in feite gans Frankrijk een “zone de non droit” geworden.
  http://www.bvoltaire.fr/nicolepaquot/france-zone-droit,98248
  Het is dus wachten, zoals elders, tot de vulkaan uitbarst.
  Ter afsluiting : Vergeet niet als het in Parijs regent, het druppelt in Brussel.

 2. Aan het einde van het feestje gaat iedereen lopen. Ik veronderstel dat de imam ze oproept voor het vrijdagavondgebed. Het zou natuurlijk ook kunnen , dat het iets te maken heeft met de komst van de politie , die willen delen in hun vreugde. Met dat soort zonnebank getint mensenras is duidelijk iets mis . Ge haalt ze binnen , je geeft alles wat hun hartje lust , want ze hadden niks , komma , niks . Ze krijgen bescherming van de overheid vooral van rood en groen . Als je kritiek durft uiten ben je een racist . Mijn vader was een wijs en evenwichtig man . Ik kreeg een goede opvoeding ! Hij hamerde in mijn geest …. ,beoordeel niemand , aan de kleur van zijn huid of afkomst en toon respect voor alles wat leeft. Ik .krijg het al langer hoe moeilijker met onze Pa zijn opvoeding , als ik ‘hen’* bezig zie . Mijn respect voor dat soort medemens zit in den diepvriezer . Uiteindelijk ben ik ‘kritisch’* geworden en ben er fier op , want het bewijst enkel , dat ik niet akkoord ga met de ‘verrijking’* noch met diegenen die het politiek mogelijk maakten.

  • René, je zal het ons niet kwalijk nemen als we je ‘uitbundigheid’* aan banden gelegd hebben. Kwestie van zelfbehoud. Je weet wel… zucht…

Reacties zijn gesloten.