Stoïcijns Indië

Ondanks de waarschuwingen van de VSA aan Indië laat dit land zich niet chanteren. Het koopt zo veel mogelijk Russische olie.

De raffinaderijen toebehorende aan de Indische staat onderzoeken de mogelijkheid direct met Rusland te onderhandelen in plaats van aan te kopen via openbare aanbestedingen. Ze hopen hiermee betere prijzen te kunnen krijgen.

Indië heeft een jarenlange relatie met Rusland, koopt wapens en olie, ook al worden er mogelijke sancties in het vooruitzicht gesteld. Biden liet de Indische premier Narendra Modi weten dat de VSA bereid zijn te helpen om de Indische energie-import te spreiden, lees: de Russische olie te boycotten.

De Indische staatskas kan er alleen wel bij varen: hoe meer sancties Rusland treffen, hoe goedkoper de olie wordt. Indië kocht zowel uit de Oeral als van ESPO in het Verre Oosten, dat vooral door China gebruikt wordt.

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/04/20/India-soaks-up-every-major-Russian-oil-variety-as-flows-persist

1 gedachte op “Stoïcijns Indië

  1. Wanneer puntje bij paaltje komt zullen steeds meer de financiele aspecten het halen van de huidige toestand omtrent de oorlog rondom Oekraïne.
    Een oorlog is onderhevig aan slijtage zowel in de media als op het oorlogsveld zelf. Enkel en alleen de geopolitieke tegenstellingen blijven onder de aandacht en zijn op het einde alleen maar de winnaars in de wedloop naar goedkope investeringen.
    Het geld zal het altijd halen van de onderlinge twisten met als gevolg dat diegenen die in de oorlog betrokken zijn de grootste slachtoffers zijn.
    Money, money, money.

Reacties zijn gesloten.