Stockholmsyndroom in… Stockholm

Afbeeldingsresultaat voor ylva johansson  burkaDe Zweedse minister van integratie Ylva Johansson zei bij een BBC interview dat het aantal verkrachtingen in Zweden is gedaald. Echter: ze moet nu toegeven dat haar uitspraak onjuist was. In 2016 nam het aantal verkrachtingen en aanrandingen toe met 13%.

De afgelopen tien jaar nam het aantal zo dramatisch toe dat Zweden op dit moment op de tweede plaats staat op de wereldranglijst van het aantal aanrandingen en verkrachtingen per land. Lesotho voert deze lijst aan.
Na de uitspraken van president Trump over de immigratieproblemen in Zweden beweerde Johansson: “Het aantal verkrachtingen in Zweden is niet echt hoog en sinds enige tijd dalen de aantallen’’. Johansson zou hiermee naar eigen zeggen hebben verwezen naar het iets lagere aantal verkrachtingen in 2015.

Johansson was aanvankelijk lid van de Communistische Partij en is nu lid van de Sociaal Democratische Partij. Ze is minister in een kabinet dat zich de meest feministische regering ooit noemt.

Fenixx

Smopo

We passen ons aan

1 gedachte op “Stockholmsyndroom in… Stockholm

  1. Onze objectieve en neutrale VRT…

    Fatma Taspinar vertaalt
    Our working assumption is that the attacker was inspired by islamist ideology, zei premier May, maar als Fatma Taspinar (vrt-journaliste, die normaal verondersteld wordt enige notie van het Engels te bezitten) dan zegt dat hij “op zijn minst geïnspireerd werd door extremistische gedachten”, dan kan ik niet anders dan besluiten dat de redactie voor alternative translation kiest. Maar hoe dom kun je zijn om dan nog dat Engels te laten horen… of gaan ze ervan uit dat de meesten van hun luisteraars toch geen fluit van die taal verstaan?
    Bron: http://victacausa.blogspot.be/2017/03/fatma-taspinar-vertaalt.html

Reacties zijn gesloten.