Stelt die Nobelprijs voor de Vrede eigenlijk nog iets voor?

De bronafbeelding bekijken

Drie Noorse en twee Zweedse politici hebben het brossend wicht, Greta Thunberg, die heel de spijbelende jeugd, het onderwijssysteem en de politieke waterdragers geïnspireerd heeft, genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede, want “zij leidt een massabeweging, die een belangrijke bijdrage tot de vrede meebrengt, want klimaatconflicten dragen in belangrijke mate bij tot oorlogen en conflicten”. Wordt gevolgd door een voorstel tot zaligverklaring bij leven.

Eigenlijk hebben haar criticasters hen op het idee gebracht… Satire, maar zoals algemeen bekend, hebben de Groene wereldverbeteraars geen zin voor humor. (Neem hier deel aan de enquête of u het er mee eens bent…)

Als zij wint – wie durft daaraan te twijfelen? – dan vervoegt ze het illustere gezelschap van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) en klimaatgoeroe Al Gore, Barack Obama, Jimmy Carter, de EU, de VN, Aung San Suu Kyi en vele andere vredesapostelen, al hebben sommigen achteraf toch wat van hun veren verloren…(…)

Meyrem Almaci is te laat om “onze” Anuna de onsterfelijke roem ten deel te laten vallen. Nominaties mochten slechts tot 1 februari ingediend worden. Niet getreurd: Anuna heeft een boek geschreven en dat heeft Greta nog niet op haar palmares staan. Heeft ze tijd niet voor; te druk met de wereld rond te reizen (… klimaat?) om ons de les te lezen. Tip voor Almaci: volgend jaar Anuna voordragen voor de Nobelprijs Literatuur?

,