Stad pakt veiligheid op Turnhoutsebaan aan,

…bloklettert de GVA

‘De stad Antwerpen wil met infrastructurele ingrepen de verkeersveiligheid op de Turnhoutsebaan verhogen. “Er gebeuren zaken die totaal onaanvaardbaar zijn”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Neem het probleem van de dubbelgeparkeerde wagens, die de straat onveilig maken. Automobilisten en fietsers moeten vaak over de trambedding rijden om zo’n dubbel geparkeerde wagen te passeren.”’

De burgemeester van alle Antwerpenaren is behoedzaam in zijn conclusies.  Hij vermijdt man en paard te noemen. Met infrastructurele ingrepen zal hij de doorstroming op de Turnhoutsebaan niet veranderen, wel met het daadkrachtig optreden van de politie.  Maar daar gelooft hij blijkbaar niet in.

Wie van de Singel Borgerhout intra muros binnenrijdt, via de ooit druk-gezellige Turnhoutsebaan, waar gerenommeerde winkels, goed gesitueerde appartementseigenaars en de horeca de toon voerden, moet daar onmiddellijk alle deuren van de auto op slot doen.  Over de ‘infrastructuur‘ van deze verkeersas kan men van mening  verschillen, over de ‘onaanvaardbare zaken’ is men het eens: de opstoppingen, de relletjes, de vertragingen worden quasi zonder uitzondering  veroorzaakt door inwoners-van-vreemde-origine, die alle verkeerswetten aan hun sandalen lappen.  Dubbel parkeren, in de weg staan, een gesprek tussen twee chauffeurs met open autoramen, het is er schering en inslag.  Begin niet te toeteren, stap niet uit je wagen, laat hen gewoon doen.  Voor je het goed en wel beseft, word je omsingeld door een aantal nijdige gediscrimineerden, die jouw racistische houding even recht zullen zetten. Als je geen schade aan je wagen wilt oplopen, of erger, dan hou je je kalm en verbijt je frustratie.

Voor de Borgoroccanen gelden er speciale wetten.  Gedoogwetten.  Wetten van de bange, blanke man, die om politiek-correcte redenen niet durft ingrijpen als verrijkers hun eigen interpretatie toepassen / afdwingen.

Een kleine bloemlezing uit de districtsraad begin dit jaar:

FVE

3 gedachten over “Stad pakt veiligheid op Turnhoutsebaan aan,

  1. Met een zeer grote bocht er omheen rijden, ver van weg blijven kwestie van eigen veiligheid.
    Jammer maar helaas, zover is ons land al gezakt met die totaal nutteloze overlast veroorzakende massa vreemdelingen, ze zitten met een heel kort lontje wat ze niet kunnen blussen dus zijn de belastingbetalers de klos.
    Waarom wordt die vanRAMPay, die aston, die aalstroom nooit klem gereden? ach ja, bij die staakt de politie nooit kwestie van job behoud…

  2. Jaren geleden dat ik nog (verplicht) over de Turnhoutse baan reed met de wagen.
    Indien ik er niet nodig ben zien ze mij daar ook niet meer. Mijn grootouders woonden 50 jaar geleden nog in Den Drink in Borgerhout, toen was de Turnhoutse baan inderdaad een zeer aangename (maar ook drukke) straat.

  3. Ik heb goede herinneringen aan Borgerhout . Mijn vader had samen met zijn broer een meubelmakerij in de Lammekensstraat . Het was een gezellige randgemeente . Voorbij , afgelopen , finito dank zij de beleidsmakers die toen nog hun pampers volscheten . Dank zij , door onze strot geduwde ” verdraagzaamheid , begrip en naastenliefde . Wat die politieke “prullen” gezaaid hebben zowat overal ter wereld zijn ze nu volop aan het oogsten .

Reacties zijn gesloten.