Staat diefstal niet meer in het strafwetboek?

zinsenAls waarschijnlijk eerste bank in Duitsland verlangt de Thuringense Skatbank, een dochteronderneming van de Volks- en Raiffeisenbank Altenburger Land, een negatieve rente op ‘bijzonder’ hoge spaartegoeden.  Betroffen zijn vanaf november bedragen van meer dan € 500.000 op dagrekeningen.  Vanaf dit bedrag kreeg de eigenaar van het spaartegoed sowieso al geen intrest meer; vanaf november wordt een -0.25% intrest aangerekend.  Men schuift de verantwoordelijkheid voor de maatregel door naar de Europese Centrale Bank.

Webseite der Deutschen Skatbank: Strafzinsen für Einlagen ab 500.000 Euro. Quelle: Screenshot

Webstek Skatbank Crtl+ voor vergroting

Dit bericht verscheen in meerdere Duitse bladen. Volgens het internetportaal Verivox moesten enkele weken geleden sommige ondernemingen in Duitsland al ‘strafintresten‘ op tegoeden betalen.  Nu wordt de maatregel doorgetrokken naar privé personen.

De Duitsers verheugen zich dat ze hun steentje kunnen bijdragen tot de ‘solidariteit‘ met minder vlijtige en/of spaarzame EU-landen.   Met dank aan Angela Merkel en hun federale parlement, die deze maatregel goedgekeurd hebben.

Staat diefstal niet meer in het strafwetboek?

FT

Handelsblatt Börse.deFAZ

1 gedachte op “Staat diefstal niet meer in het strafwetboek?

 1. Het gaat hier gewoon om de plundering van de middenklasse.
  Zie bruggetjes :
  http://www.geennieuws.com/2014/06/de-wereld-van-de-negatieve-rente/
  http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2014/06/Duitse-CDU-erkent-dat-eurozone-op-kosten-van-spaarders-wordt-gered
  Het zijn de spaarders die moeten opdraaien voor de “redding” van de EUSSR en de Euro, met als “topplunderaar” Draghi in de de rol van “printifex maximus”.
  Bij deze negatieve interestvoeten moet men bovendien ook nog rekening houden met de “financiële repressie” via de inflatie. In dit laatste geval gaat het dan wel om de echte inflatie en niet om de gemanipuleerde!!
  Dit alles is maar een begin.
  De ineenstorting van het systeem is maar een kwestie van tijd :
  Zie bruggetje :http://konjunktion.info/2014/10/systemkollaps-nicht-eine-frage-des-obs-nur-eine-des-wanns/
  Dit is echter geen toeval maar maakt deel uit van den bewust geplande strategie, in het kader van de oorlog tegen onze westerse beschaving door de NWO.
  In het voormelde bruggetje is er een citaat van Edmund Burke, die deze strategie omschrijft :
  “When a nation is deep in debt and knows no way out, when it spends itself into deeper debt and cannot stop, the monetary authority who is seen as all-knowing will be believed on his personal account. There is no other way to avoid panic and crisis in this state of things.
  The person who really commands the credit flows is your master… the master of your material possessions, the master of your souls.”
  Om een onverdachte bron te citeren(=Greenspan) ter illustratie dat er inderdaad iets op til is, zie bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2014-10-30/gold-good-place-put-money-these-days-greenspan
  Als Greenspan nu zegt dat goud een veilige belegging is, dan is er effectief een catastrofe op komst!!!!

Reacties zijn gesloten.