Sportkledij heeft in Doha meer om het lijf

Het Duitse beachvolleybal-team Karla Borger en Julia Suda zegt af voor de eerste wedstrijd georganiseerd in Doha. Hun gewone sportkledij, een tweedelig pakje, een sportbeha-annex-broekje bikini, wordt daar door de organisatoren verboden.

Het FIVB, wereldverbond voor vrouwen strandvolley, liet de atletes weinig tijd om een beslissing te nemen. “Wij moesten binnen 24 uur antwoorden of we in lange kleren zouden spelen. Wij wisten echter niet of we in een tanktop, t-shirt, fietbroek of sporttights moesten aantreden. Het gaat niet om het minder kledij dragen of niet. Het gaat hierom dat we in onze arbeidskledij ons werk niet kunnen, mogen, doen. Onze sport is behoorlijk vermoeiend. Wij passen ons in elk land aan voor zover dat we dat kunnen. We zijn ook daartoe bereid. Maar daar, in die hitte, smelt je weg, alles is nat. Wij zijn het niet gewoon bij dergelijke temperaturen met deze kleding te spelen.”

Het FIVB is verbaasd: “Wij hebben slechts positieve reacties ontvangen. De speelsters zijn enthousiast over het initiatief; voor de eerste keer een tornooi in Doha… buitengewoon!”

 “Spiegel”.

Het FIVB had de kledingvoorschriften voor preutse dames al gewijzigd volgens Mo’s codex. Wat nog mankeerde was dat westerse volleyballspeelsters zich moesten aanpassen…

Onderstaand filmpje zal u het verschil duidelijk maken: