Sport verzacht de zeden maar niet de islam

“Money” vindt hij acceptabel

Het aanstootgevend voetbaltruitje

Sport verzacht de zeden, maar niet de islam

Spits Papiss Cissé, Senegalees,  ligt overhoop met zijn werkgever Newcastle United, omdat hij om religieuze redenen weigert het nieuwe shirt van de club aan te trekken.

Newcastle wordt sinds dit seizoen namelijk gesponsord door Wonga, een kredietverstrekker. Aangezien leningen met rente volgens de islam niet zijn toegestaan, weigert Cissé zich in het shirtje van de Engelse club te hijsen. Cissé zelf zou voorgesteld hebben te spelen met een truitje zonder de naam van de sponsor of met de naam van een liefdadigheidsinstelling, om zich zo te houden aan zijn religie.

Het conflict lijkt onoplosbaar, want Cissé heeft het trainingskamp van Newcastle zelfs al verlaten.
Cheik Tioté en Moussa Sissoko, twee islamitische ploeggenoten van Cissé bij Newcastle, vinden het geen probleem om in het shirtje te voetballen.

Bron: internationale media

2 gedachten over “Sport verzacht de zeden maar niet de islam

  1. Alle drie zijn…, volgens moslimopvattingen toch, fout want “sporten” is nochtans HARAM (en àlles wat rechtstreeks, of onrechtstreeks, te maken heeft met iets haram, is ipso-facto eveneens haram.) —>”Le ridicul ne tue pas”… zeggen de françoistjes, en wij… “Zot-zijn doet geen zeer… ‘t jeukt maar een beetje”

  2. Als ze er de nodige sollen zullen naast leggen zal het probleem ook wel opgelost zijn zeker.

Reacties zijn gesloten.