2 gedachten over “Spoedwet…

 1. Jensen heeft het over het Vondelpark dat gesloten werd bij mooi weer.
  Het is dan eens nuttig te kijken naar het verleden :
  https://www.zerohedge.com/health/covid-19-sun-lesson-1918-influenza-pandemic
  met korte citaten :
  “Fresh air, sunlight and improvised face masks seemed to work a century ago; and they might help us now……………
  Put simply, medics found that severely ill flu patients nursed outdoors recovered better than those treated indoors. A combination of fresh air and sunlight seems to have prevented deaths among patients; and infections among medical staff. There is scientific support for this. Research shows that outdoor air is a natural disinfectant. Fresh air can kill the flu virus and other harmful germs. Equally, sunlight is germicidal and there is now evidence it can kill the flu virus.
  `Open-Air’ Treatment in 1918……………”(=einde citaten).
  Ik verwijs ook naar de foto in de link. Op basis van het voormelde, had men de bevolking dan ook moeten naar buiten jagen, in de zon. Van half maart tot gisteren hadden we immers een stralende lentezon. Nu sluit men de gezonde bevolking op. Dit is gewoon een misdaad tegen de mensheid.

  • We prijzen ons heel gelukkig hier, in de Kempen, te kunnen wonen. Alle 14 dagen even over en weer naar de supermarkt. Verder in de tuin werken, een uitgebreide en een korte wandeling met de hond, hier en daar een babbeltje slaan vanop 5 m afstand met al dan niet bekende buren (… binnen een straal van 1.5 km wonenden worden als buren beschouwd). We merken dat de mensen eerder tot een praatje geneigd zijn. Niet alleen is frisse lucht, zonlicht gezond voor het lichaam maar ook voor de geest. Geen mondmaskers nodig. Van binnen zitten worden we depressief. De neutrale nieuwuitzendingen, de Terzakes, de Afspraken e.d. duidingsprogramma’s zijn voor meer “voltooide levens” verantwoordelijk dan de euthanasiewet. Gemiddeld waren we dagelijks – tot gisteren – 6 uur buiten, al dan niet actief of gewoon luierend, met een drankje, in een tuinzetel. We zijn opnieuw begonnen onze verzameling Ernest Claes-boeken te lezen. Melancholie naar een eenvoudiger, rustiger en beschouwelijker leven. Voor de geïnteresseerden: de zes verfilmde afleveringen van Jeroom en Benzamien zijn op YT te bekijken: https://www.youtube.com/playlist?list=PLew-MHhqG00HP7XumO2MTJxyzpOZn1Fqz en ook Charelke Dop 1 & 2: afl. 1 https://youtu.be/F-9BoYkUIFI – afl. 2 https://youtu.be/eXn1QDlffAM Mocht er iemand weten waar we de Heren van Zichem kunnen vinden?

Reacties zijn gesloten.