Spermageddon in opmars: het ziet er slecht uit voor het toekomstig nageslacht

Spermageddon": How items you use every day are contributing to a decline in  fertility - Hack - triple j

Europa wordt hoe dan ook minder blank – of we de immigratie kunnen doen stoppen of niet.

De bekende epidemiologe dr. Shanna Swan (Mount Sinai University N.Y.) sloot in 2017 een studie af, die op zijn zachtst gezegd alarmerend is. Zij stelde vast dat het doorsnee aantal spermatozoïden van (voornamelijk) westerse en verre-oosterse mannen in de laatste 40 jaar met de helft verminderd is. U kan alles nalezen in haar nieuw boek „Count Down“. De vermindering der voortplanting is in de zgn. rijke landen ook een resultaat van een egoïstische vorm van leven, zonder kinderwens, en met alle mogelijke vormen van lichaamsombouw die niet op voortplanting maar wel op eigen korte termijngenot gericht is.

Chemische oorzaak: endocriene stoorzenders, chemische verbindingen, de zgn. phthalate, die als zachtmaker in kunststoffen zoals pvc, maar ook in cosmetica, verf- en laksubstanties en gummi gebruikt worden. Ook in de alom gebruikte petflessen. Zij hebben een vernietigde invloed op ons hormoonsysteem.

Parabenen in cosmetica en levensmiddelen, die als conserveringsstoffen gebruikt worden, . en bisphenolen die bv. als laagje in conserven, en plastic flessen en op dito speeltuig aangebracht worden, hebben een soortgelijke nefaste werking.

De invloed van b.g. stoffen vooral op het mannelijke sperma is zeer verontrustend, niet alleen qua aantal zwemmertjes maar ook qua kwaliteit. Nog maar effectief voor minder dan de helft van vroeger. Om de catastrofe compleet te maken stelde zij ook vast dat penissen niet alleen krimpen maar bovendien steeds minder aan het normaal schoonheids- en functionaliteitsideaal beantwoorden, m.a.w. misvormd zijn. Volgens dr. Swan ontwikkelen de phthalaten in het mannelijk lichaam oestrogene bijwerkingen met alle gevolgen van dien.

In een vraaggesprek met The Guardian stelt ze: “Het is zeer alarmerend. Als we de curve van de meta-analyse volgen dan zullen we anno 2045 geen spermatozoïden meer kunnen tellen omdat het aantal dan tot nul zal herleid zijn! Ja, dit is speculatief, maar er zijn geen tekenen dat de tendens afgezwakt wordt. Dat betekent dat personen met een kinderwens zich niet meer op een natuurlijke wijze zullen kunnen voortplanten… “

Mevrouw dr. prof. Swan geeft ruimhartig toe dat er eventueel ook andere invloeden kunnen zijn, maar we mogen de voorspelde spermatozoïden-sterftetendens niet negeren. We moeten tegenroer geven en bewuster gaan eten: fruit, groenten, vis. Liefst rauw. Eten bereiden in een microgolf-bestendig schaaltje is nl. ook niet gezond voor de reproductie van een mogelijk nageslacht.

En wie was er zo wakker (niet alleen op zondag) om dit reeds bij het begin van de maand april te melden?

https://news.sky.com/story/spermageddon-could-men-be-infertile-by-2045-12267743

Zu viel Weichmacher: Westliche Männer werden 2045 zeugungsunfähig sein! (wochenblick.at)