Sorry?

De voorbije dagen waren vol van nieuwsfeiten die u allicht niet ontgaan zijn.  We gaan hier geen retrospectieve aanbieden, maar wel iets vermelden dat op onze prikkelbare lever ligt.  Dat Gerolf Annemans zich verontschuldigd heeft voor – ja waarvoor eigenlijk – de jarenlange strijd tegen de belgische constructie in al zijn perfide vormen, daar doen wij niet aan mee.  Wij zeggen geen pardon.  Gisteren niet, vandaag niet en morgen niet.  Wij blijven alle onrecht, alle hindernissen op het pad naar een Vrij Vlaanderen aan de kaak stellen.

Wij doen geen afstand van een puntenplan.  Ons plan heeft slechts één punt: een onafhankelijke republiek Vlaanderen, niets meer en niets minder!

Wij gaan onze ergernissen, onze frustraties, onze aanklachten niet in een zijden kleedje steken.  Wie zich daardoor beledigd voelt, verwijzen wij met zijn zere tenen naar het spionnencentrum.

Florent Van Ertborn, hoofdredacteur Golfbrekers

 

 

1 gedachte op “Sorry?

 1. Ik ben blij dat ik niet de enige ben geweest, die bij het horen van dit “nieuws” toch even niet begrijpend de wenbrauwen fronste.
  Gerolf zou er wel bijgezegd hebben, naar ik meen gehoord te hebben, dat het hem speet mochten mensen of groepen zich persoonlijk geviseerd hebben gevoeld door de harde aanpak van zijn partij. En dan?
  Ik rook dan direct weer islamieten, want die hebben, naar iedereen die de zaak een beetje volgt intussen wel weet, heel erg lange tenen, en moeten daarom zorgvuldig in de watten worden gelegd en gepamperd, of ze gaan over tot geweld om hun frustratie te ventileren.
  Ik meen me te herinneren dat ook De hr. De Winter even werd vernoemd, die zich bij dit alles niet gedesavoueerd moest voelen, want de samenwerking met hem was nog altijd uitstekend, vandaar dat opkomend islamieten-pampergevoel bij me.
  Maar het bleef allemaal nogal vaag, en bleek naar mijn gevoel uiteindelijk nogal veel uitstaans te hebben met een pure knieval om toch maar onder dat verstikkende cordon uit te komen.
  Te veel voor mij eigenlijk. Want heeft de heer De Winter bij herhaling niet altijd gewezen op het feit dat hij de islam als mensonwaardige-doctrine-met-religieuze-kantes viseerde, en niet diens aanhangers, die hij zelf bovendien als slachtoffers beschouwde van deze bij uitstek vredelievende godsdienstige genootschap, waarvan de bewijzen praktisch dagdagelijks overal op de wereld via de beeldbuis kunnen bewonderd worden.
  Hopelijk gaat het maar om een eenmalige uitschuiver. Niemand heeft nood aan een knieval, ook het V.B. niet, want vergeet niet, de enige reden voor het cordon is het onvervalst streven van het V.B. naar een onafhankelijk Vlaanderen, los van enige Belgische context. Dat en niets anders ! En daar hoeft van onze kant geen enkel pardon bij.
  Geronimo.

Reacties zijn gesloten.