Soort zoekt soort

Jean Marie Dedecker op Twitter:

Jogan is ideale advocaat voor Kibi. Weet alles over fraude, oplichting, subsidies, belangenvermenging… Electrawinds, Groenkracht, E-Port, Zilverfonds, ABX, RMT, Vismijn, SDVO… en over managementvennootschappen: Mabuspo, Spoiano, Rising Sun, Zon aan Zee, Ghent Public Law…

18: 17 – 22/02/2021

https://www.hln.be/binnenland/sihame-el-kaouakibi-verdedigt-zich-met-rapport-vande-lanotte-wou-op-boerentoren-kruipen-en-onschuld-uitschreeuwen~aa0d0b746/

1 gedachte op “Soort zoekt soort

 1. Met Sihamegate zitten we volop in de Belgische beerputten. Niets is echter wat het lijkt te zijn. Naar buiten toe gaat het over fraude toestanden, maar wat gaat er wekelijk schuil achter het “imperium” van Sihame ?? Dit lijkt eerder op een “front store”, waar dan “en passant” nog wat verdiend wordt, door diegenen die er bij betrokken zijn. Een citaat gepubliceerd op facebook, dat mij werd overgemaakt :

  “ De dagelijkse praktijk bij de bedrijven van El Kaouakibi stond mijlenver af van wat ze de buitenwereld voorspiegelde. Alle medewerkers van WannaWork zijn uiteindelijk opgestapt en na de overname door Vivaldis bleef enkel de merknaam nog over. JJ House legde afgelopen week de boeken neer. Bij Let’s Go Urban worden voorzichtige stappen gezet om het vertrouwen tussen de medewerkers, de jongeren en de buurt te herstellen. Dat moeizame proces lijkt enkel te kunnen slagen wanneer El Kaouakibi de controle zal loslaten. Dat is El Kaouakibi niet van plan. “Ik wil deel van de oplossing zijn, niet van het probleem”, geeft ze aan tegenover Apache. “LGU en de jongeren zijn voor mij het belangrijkste. Maar ik kan recht in de spiegel kijken. Let’s Go Urban is mijn levenswerk. Ik wil orde op zaken stellen en van zodra het kan met een nieuwe raad van bestuur én een sterke organisatie meebouwen aan het Antwerpen van de toekomst.” (einde tekst).

  De “jongeren” zijn het belangrijkste voor Sihame… of voor diegenen die achter haar schuil gaan. Jongeren die dan dienen als “rekruteringsreservoir”. Van belang is ook haar “filiaal” in Molenbeek.
  Vooral dit laatste is een belangrijk element , wetende wie daar nog allemaal actief is, en waarvoor de gerekruteerde moeten dienen. Dit is natuurlijk een zeer gevoelige materie, die het daglicht niet verdraagt, maar wel gekend is bij het gerecht.
  Vandaar dat beroep gedaan werd op een deskundige om de aandacht af te leiden via het gefoefel met gelden, en waarbij dan de vissen worden verdronken, in een warrig cijferverhaal.
  En Johan VDL is hier de geknipte man, niet als advocaat, maar wel als gewezen minister van Binnenlandse Zaken, die weet hoe hier de “politieke kaarten” liggen, en wat er verborgen moet blijven. Indertijd snoerde hij ook al de mond van Jean Pierre Van Rossem in de kamer, toen deze onthullingen ging doen. Het feit dat Sihame al afwezig is door ziekte, in het Vlaams Parlement, sinds september 2020, kan er dan ook op duiden, dat het werkelijke probleem en dito gevaar, toen naar boven gekomen is. Een operatie “schadebeperking” was dan ook in de maak, die dan wel wat voorbereiding en tijd in beslag nam. De “broeders” en “zusters” zullen dan ook “overuren” geklopt hebben.

  Zoals Jos Wouters het ook al verwoordde, veel zal er niet gebeuren met Sihamegate, bovendien zit het Antwerpse parket te worstelen met “Hitler – groeten” en “Voorpost”, zwaarwichtige gebeurtenissen die natuurlijk voorrang hebben.

  .

Reacties zijn gesloten.