Snor of baard op maat

BarttransplantationArabieren reizen naar Turkije om zich daar snorren en profeetbaarden te laten inplanten

“Een man zonder snor  is als een huis zonder balkon” zegt een Turks spreekwoord.  Terwijl vele mannen in het gehomosexualiseerde Europa hun borst- en okselharen afscheren, kan het bij de Turken niet behaard genoeg zijn.  In Istanboel vindt men intussen al 250 baardimplantaat-chirurgen en hun aantal neemt nog toe.  Vele Arabieren uit de olierijke prachtlanden brengen een bezoekje aan Istanboel, om zich daar snorren en baarden te laten inplanten.
Voor mannen uit de Arabische landen of uit de Turkse republieken uit Centraal-Azië is het een absolute “must”.  Zo zouden er dagelijks ca. 50 baardliefhebbers in Istanboel aankomen.  De invloed van de Turkse televisie op de Arabische wereld is groot; de acteurs vervullen een rolmodel.  Het is geen uitzondering dat een Arabier met een foto van zijn geliefde ster naar de dokter trekt met de wens net dezelfde behaarde  versieiring op zijn aanminnig gelaat te willen aanbrengen.  Een operatie kost ca. € 2000 – € 4000, d.w.z. 50% goedkoper dan de Europese landen.  De vraag is zelfs zo groot dat Turkije tijdelijk het embargo op buitenlandse schoonheidschirurgen opgeheven heeft.

öcalan

Bij moslims wordt men bij een gladde kin en bovenlip snel verdacht van homosexuele sympathieën.  Zelfs de vorm van de baard heeft een politiek-religieuze betekenis, waar in Turkije niet mee gelachen wordt.  De snor- en baardgroei is een ernstig thema.  Een vol struikgewas tussen neus en bovenlip – zoals bv. bij Stalin – is eerder het symbool voor de linksen of voor de Koerden. Een fijn streepje zoals bij de leider der Ottomanen, Erdogan, geldt als religieus en conservatief.  En als de snor een neerwaartse groei kent zoals slagtanden, dan is dat een teken van extreem-rechts.

Floriaan Terbeke
Bron: www.zukunftskinder.org

5 gedachten over “Snor of baard op maat

  1. Quote: “Een man zonder snor is als een huis zonder balkon”… ja, maar dàt is voor de Toerken, in Westvlaanderen zegt men: ” un wuuf zoender balkon, is gelik soeppe zoender zoet”.
    In geschaafde taal klinkt het zo: “Een dame zonder borsten, is als soep zonder zout”… (met mijn excuus tegenover de dames die een Yalesleutel-figuur hebben)

    • Beste Fikken,
      Een dame mag goed gevormd zijn, ik zeg altijd ” dat is een killootje meer om van te houden “.

  2. Ze zouden zich beter wat verstand laten inplanten, inplaats van baarden en snorren want dat hebben ze daar hard nodig!

Reacties zijn gesloten.