Smaad.

De N-VA wil smaad tegen de koning, ministers en parlementsleden niet langer strafbaar maken.
Daarmee moet de strafwetgeving in overeenstemming gebracht worden met artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) betreffende de vrije meningsuiting.  Bovendien overbodig want de belaagden worden voldoende beschermd door art. 443 e.v. laster, eerroof, belediging, lasterlijke aangifte en kwaadwillige ruchtbaarmaking.

Zou de N-VA het aandurven de strafbaarheid ook af te schaffen voor smaad aan moslim parlementairen?

Smaad aan Vlaams Belang parlementsleden was trouwens nooit strafbaar.

FVE

 

7 gedachten over “Smaad.

 1. Maar volgens de NBA (de nieuwe belgische alliantie) is het Vlaams belang veel gevaarlijker dan de islamieten Wij zijn volgens hun het uitschot van de maatschappij

 2. Wat de werkelijke N-VA betreft (lees: deze buiten de verkiezingen), even verwijzen naar een verhelderend art. ter zake van de hand van Bart Maddens. (zie link onderaan)

  ‘Quod non erat demonstrandum’, om het op zijn BDWees te zeggen. Iedere Vlaams-nationalist, die naam waardig, met een beetje ogen in zijn kop, wist en weet dat immers al veel langer.
  De N-VA is inderdaad, zoals verwacht, binnen de kortste keren verworden tot een ordinaire Belgicistische machtspartij als elke ander. Macht corrumpeert nu eenmaal, zegt men. Want om de macht en de macht alleen was en is het nog altijd te doen bij de N-VA, en om niets anders. Deze evolutie stond dan ook als het ware in de sterren geschreven.

  Onlangs in een of ander programma op de 0000-zender, verklaarde een Franstalige journalist, die vlot Nederlands sprak, tegen zijn gesprekspartner dat de N-VA de laatste tijd heel veel krediet had gewonnen bij onze Franstalige ‘vrienden’. Dat de ongerustheid voor de N-VA daar een beetje aan het verdwijnen was.
  Als je dat hoort, dan weet je al meteen hoe laat het is. Als reden verwees hij naar de nijdige sneer in het parlement van Jantje ‘Hespe’, de onvervaarde, richting FDW, die, met de koran in de hand, sprak over het gevaar van de islam. De Franstaligen waren daardoor, naar het eigenste zeggen van deze Franstalige journalist, tezelfdertijd zowel verwonderd als aangenaam verrast. Vooral Jantje’s kordate en brutale, zeg maar bijna hatelijke aanpak van die andere smerige Vlaams-nationalist van het VB, had grote indruk nagelaten. Kijk, zo iets zegt nu eenmaal meer over het Vlaams gehalte van de N-VA dan duizend artikels samen.

  ‘Aussi longtemps que cela durera’, zegt evenwel de Fransman. Nu al die Belgische N-VA-ers, naar verluidt, zo nijverig Frans aan het leren zijn om hun Franstalige meesters optimaal te behagen en nog beter te overtuigen van hun verheven en oprechte Belgische gevoelens, zullen ze dat in de toekomst zonder twijfel nog beter en vlugger in staat zijn te begrijpen, en vooral… aan de lijve te ondervinden. ‘Duren’ ligt in Duitsland, zeggen wij, maar ‘Blijven duren’…?

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-n-va-en-de-monarchie-een-stilzwijgend-bestand/article-opinion-529429.html?utm_source=Newsletter-30/01/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=11464858960194

 3. Inderdaad het past niet in het kader van de vrije meningsuiting , dat smaad , laster , beledigingen door gebaren (bv middelvinger opsteken naar , bv gestelde lichamen ) of geschriften enz enz , strafbaar zijn . Maar …wordt er geen uitzondering gemaakt voor het VB ! Mag het ” Vlaams Berlang ” niet ten alle tijde , ongestraft beledigd worden . Het hoort reeds tot folkloristisch erfgoed , een verworven gewoonte van de correcte aanhangers , zombies en slippendragers . Dank zij de sponsering van hun groooote leiders

 4. Als compensatie voor het afschaffen van smaad tegen de koning, ministers en parlementsleden zal smaad tegen islam, koran en moslims zonder pardon zwaar bestraft worden (volgens de sharia). Voor smaad aan moslim parlementairen wordt de doodstraf door onthoofding terug ingevoerd*
  * Met het zwaard en niet met de guillotine zoals de laatste onthoofding (Emile Verfaille, 27 maart 1918).

 5. Gepubliceerd op 29 jan. 2015
  From writer/director Andrew Klavan… In a world gone crazy, in a world gone mad, a strange new horde of mindless leftist zombies lurk in the shadows. These unthinking undead claim to support your fundamental freedom to think, say, believe and report any damn thing you think, say, believe and report, BUT!!!!

  http://youtu.be/gV9Vyht5HG4

Reacties zijn gesloten.