Sla uw voorraad Nutella in…

… want de EU heeft hem tot staatsvijand nummer één verklaard

De EUSSR heeft het goed met ons voor.  Levensmiddelen, die een voortijdig einde aan ons werkzaam en belastingbetalend leven kunnen brengen, moeten verbannen worden.  Andere die het esthetisch welzijn van de EU-burgers storen, verdienen geen bestaansrecht.  Kromme augurken en fruit-en groentensoorten die zich niet houden aan de afmetingsvoorschriften werden al op de verbodslijst gezet, maar nu moeten ook de bioteelt en talrijke ‘bedenkelijke‘ voedingsmiddelen geschrapt worden.

Nutella eten zou volgens de EU-hobbykoks even gevaarlijk zijn als roken, liet EU-commissaris voor Gezondheid en Consumptiepolitiek, Tonio Borg, ons weten.

Deze geliefde broodsmeerpasta met hazelnoten vierde dit jaar zijn 50-jarig jubileum.  Hij werd in 1940 bedacht door confissier Pietro Ferrero en kreeg in 1964 zijn huidige benaming.   De samenstelling bestaat hoofdzakelijk uit suiker en vetten, maar dat is nog niet het ergste, wat de EU-Commissie in de hoogste stand van waakzaamheid bracht was het feit dat je er verslaafd kan aan geraken.  Ziet u het al gebeuren: op het Coninckplein zich laveloos etende, bruinbesmeerde junkies, glazige blik in de ogen,  met grote potten Nutella?  De politie die de potten confisceert? Op muziekfestivals grote waarschuwingsborden “nultolerantie voor Nutella-gebruik“?

Aan de details moet er nog wat geschaafd worden.  De EU-richtlijn met de referentie 2014/86/EU moet de verkoop aan banden leggen.  Zo zou een pot Nutella slechts aan volwassenen mogen verkocht worden en moet er, naar analogie met tabak, een waarschuwing op de verpakking aangebracht worden.  Een Nutella-belasting zou eventueel ook tot de mogelijkheden behoren.  Of er zoals in oorlogstijden met zegeltjes kan verkocht worden, werd niet bevestigd.

Men is er nog niet uit of men niet beter ineens tot drastischer maatregelen grijpt zoals een algemeen verkoopsverbod van hazelnootchoco’s en dergelijke levensmiddelen.  Die zou vanaf juli 2015 in kracht kunnen treden.  Experten menen dat die piste een grote kans heeft door het parlement te geraken.

In heel Europa zou men aan het Nutella-hamsteren gegaan zijn.  Met leveringstekorten en zelfs diefstal als gevolg.

Wij willen u ook waarschuwen.  Niet voor een verslavingsgevaar, integendeel, maar wel voor een ingrijpende beperking van uw levensstijl, uw omgeving,  van uw denken en doen.  Geef hem én de EUSSR geen kans.  Hou vooral die stok achter de deur.  Correctie: niet achter de deur, gebruik hem.  Op 25 mei.

verhofstadt_lenin

Klik als u het aandurft. Studio Rony

Red mijn Nutella

Neue Presse

 

8 gedachten over “Sla uw voorraad Nutella in…

  1. Wablieft , komt mijn boke met Nutella in gevaar ! Dat zullen de Europeanen niet slikken . Daar komt een crisis van en in het slechtse geval een revolutie die de machtshebbers van Europa doen wankelen . Indien ze toch hun dictatoriale wil willen doordrijven , zullen ze iets anders moeten proberen , iets dat altijd lukt ! . Ik veronderstel dat ze het eten van choco als een daad van racisme zullen bestempelen . De kleur is lichtbruin zoals een bepaalde minderheid .Als ze die minderheid kunnen warm maken dat het eten van lichtbruin voedsel haram is dan is de kogel door de kerk .Ik hoop van niet , want dan komt misschien den bruine suiker voor mijn pannekoeken in gevaar.

  2. met wat houden ze zich bezig in dat rotte Europa zijn er geen belangrijke zaken te bespreken en voor zo een Europa is BDW niet te geloven Gebruik uw stok achter de deur goed

  3. Bewonderenswaardig dat de EU zo bekommerd is om onze gezondheid. Om onze veiligheid maken ze zich blijkbaar minder zorgen. Waar ik kan inkomen is dat op de verpakking van alle voedingsmiddelen moet staan wat er inzit. Het is dan aan de verbruiker om te oordelen of hij dat produkt koopt. Zo zijn sommige mensen allergisch aan bepaalde stoffen. Anderen Mogen om religieuze redenen sommige produkten niet eten (Kosjer-Halal …) Wat absoluut misdadig is, is het feit dat firma’s als Campbell’s – Nestle (Nescafe-Kitkat …) Alaska – Carnation – Delmonte – Oreo – Delfi – Snickers – VanHouten –

  4. Bewonderenswaardig dat de EU zo bekommerd is om onze gezondheid. Om onze veiligheid maken ze zich blijkbaar minder zorgen. Waar ik kan inkomen is dat op de verpakking van alle voedingsmiddelen moet staan wat erin zit. Het is dan aan de verbruiker te oordelen of hij dat produkt koopt. Zo zijn sommige mensen allergisch aan bepaalde stoffen. Anderen mogen om religieuze redenen sommige produkten niet eten.(Kosjer-Halal-Vegetarier …) Wat absoluut misdadig is, is het feit dat firma’s als Campbell’s – Nestle (KitKat – Nescafe…) Alaska – Carnation – Delmonte – Oreo – Delfi – Snickers – VanHouten – Mars – Hershey’s – Goya en jawel ook NUTELLA en nog vele anderen het Halal label op hun produkten aanbrengen. Zij bekomen hiervoor de toelating van de Moslimgemeenschap mits betaling van 2,5 % van hun omzet. Met dit geld worden terroristische moslimgroepen zoals Al Quaida ondersteund. Of met andere woorden “Wij Ongelovigen” betalen door het kopen van deze produkten mee voor onze eigen liquidatie.

Reacties zijn gesloten.