Sint Paulus: Gregoriaanse koormis

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Zondag 27 oktober, 10.30 – Gregoriaanse mis met Schola Gregoriana Cantabo

Een vaste waarde, ons ensemble in residentie. De Gregorianen van Cantabo luisteren deze prachtige koormis op zoals we dat van hen gewoon zijn.

En gezien we de laatste tijd u graag wat raadseltjes voorschotelen. Voor degene die Latijn hebben gehad op school: onderstaand tekstje zingen ze tijdens de communie

Laetabimur in salutari tuo,
et in nomine Domini Dei nostri
magnificabimur.


Kent iemand de oplossing? Voor de vertaling kan u best naar de misviering komen. Het immer prachtige boekje van Muziek in Sint-Paulus heeft bij de gezangen van de Gregorianen er telkens de vertaling bij gezet.

Iedereen Welkom!

Wie herinnert zich nog de verwoestende brand in de Sint-Pauluskerk op 2 en 3 april 1968. Dat was in de voorbije paar eeuwen veruit de grootste ramp die een van de vijf monumentale kerken in Antwerpen heeft geteisterd.

Luchtzicht Strecker 3

De brand in de laat-gotische Sint-Pauluskerk aan de Veemarkt verwoestte het dak, de barokke klokkentoren en een groot deel van het Dominicanenklooster. In het collectieve geheugen van de Sinjoren eist ook de heldenmoed van vele parochianen, cafégangers, academiestudenten én hoertjes een hoofdrol op. Ze slaagden erin om vrijwel alle kunstschatten uit de kerk te redden. Dodelijke slachtoffers vielen er niet. (…)

1968 brand Sint-Pauluskerk Antwerpen

Wie wil kan er dit dagboek met een verslag en foto’s der gebeurtenissen op naslaan.