Sinds 1830 leven wij in een complottoestand

Complot??? De doorsnee Vlaming die tijdens het zgn. “voetbalfeest” plotseling zijn tricolore Jupiler/Coca Cola-inborst ontdekt heeft er geen idee van. Zolang de benzine en de pintjes niet te duur worden, zolang hij zijn auto maar dichtbij huis kan parkeren, zolang zijn congé-payé niet afgenomen wordt, zolang de jeugd maar kan feesten, zolang het wc-papier voorradig is, zolang hij/zij zijn hersenen niet hoeft te gebruiken, zolang de tricolore vlag gratis bij de aankoop van … gegeven wordt, zal het opdringerig “belgicisme” zegevieren.

Regelmatig denken wij aan Joost Ballegeers boek “De Vlamingen… een volk zonder bovenlaag” (2005). “De Vlaamse beweging beheerst het machtsdenken niet.”

Tom Van Grieken werd gewaarschuwd door facebook dat hij zou verbannen worden in de censuurvergeetput omdat hij “een terrorist” zou gesteund hebben. Tom heeft gewoon zijn medeleven aan de familie van JC geuit… Nochtans deed MVR net hetzelfde op twitter.

“Nadat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op zijn Facebookpagina een bericht had geplaatst waarin hij sterkte wenste aan de familie van Jürgen Conings, dreigt Facebook zijn pagina met meer dan een half miljoen volgers te verwijderen. “Er moet dringend paal en perk gesteld worden aan de willekeurige censuur door de multimediagiganten”, zegt Van Grieken in een reactie.” (GVA)