Seppuku 2023

In talrijke kranten en andere media wordt de raad van een Yale-economie-professor, Dr. Yusuke Narita, gepubliceerd, waarin hij stelt dat de oudere bevolking samen afscheid moet nemen van het aardse leven.

Verleden maand zegde de Japanse premier Fumio Kishida dat zijn land op de rand van een crisis staat. Japan heeft het hoogste aantal oude mensen van heel de wereld; het aantal 65plussers stijgt jaar na jaar sinds de vijftiger jaren.

Waarop Yusuke Narita, een assistent-prof economie aan de Yale Universiteit, stelde dat een massale zelfmoord de oplossing zou kunnen zijn. De man is populair bij de jeugd en verdient een centje bij door reclame te maken voor energiedrankjes. (New York Times)

Wordt de geboorteakte automatisch verbonden met een houdbaarheidsdatum? Kan deze verlengd worden mits betaling van een bepaald overlevingsbedrag aan de staat? Te vergelijken met het verlengen van de garantietermijn bij de aankoop van een bepaald product?

https://nypost.com/2023/02/13/yale-professor-suggests-elderly-japanese-residents-should-die-in-mass-suicide/

https://www.businessinsider.com/yale-professor-suggests-old-japanese-people-should-die-mass-suicide-2023-2?international=true&r=US&IR=T