Se non è vero…

Een Masai vroeg in een bank in Nairobi een krediet. Hij deelt de bankbediende mee dat hij vier weken voor zaken naar Dubai trekt en dat hij daarvoor 45 dollar moet lenen. De bediende stelt dat hij daarvoor een waarborg nodig heeft. De man geeft hem de sleutels van een gloednieuwe Mercedes 500 S, die buiten, voor de bank, geparkeerd staat. Hij legt de autodocumenten voor en alles is blijkbaar in orde. De bankbediende aanvaardt het voertuig als waarborg voor de lening.

De auto wordt in de ondergrondse parking van de bank gezet. Heel de bank gniffelt omwille van de domme Masai die een gloednieuwe Mercedes met een waarde van meer dan 150.000 dollar als onderpand achterlaat voor een kleine lening van 45 dollar.

Vier weken later komt de Masai terug, betaalt de lening met 1.5 dollar intrest, en krijgt zijn autopapieren en -sleutels overhandigd. Benieuwd vraagt de bankbediende:

“Mijnheer, we waren erg blij met u zaken te hebben gedaan. Deze transactie is heel goed verlopen, maar we vragen ons toch iets af. Tijdens uw afwezigheid hebben we uw financiële gegevens bekeken en ontdekt dat u multimiljonair bent. Waarom wou u dan 45 dollar lenen?”

De Masai antwoordde:

“Waar anders in Nairobi kon ik mijn auto vier weken parkeren voor slechts 46,5 dollar en verwachten dat hij er nog zou zijn als ik terugkwam?”