Schrijf een toespraak voor de paus…

… vergaar eeuwige roem en maak kans op 250 rentevrije euro.

Vermijd woorden als: konijnen, muilpeer, holebi’s, kerkklokken, christelijk, kruistochten,  onthoofding, jihad, boerka, terrorisme, maagdelijkheid, Twin Towers, Charlie Hebdo… en ‘God’.

“Oproep Speech Battle II: schrijf een speech voor de paus
Wegens groot succes organiseren deBuren en Beurschouwburg ook dit jaar weer een avondvullend programma rond de kunst van de toespraak met tips & tricks van gerenommeerde speechschrijvers en een speechwedstrijd.

De opdracht luidt als volgt: Paus Franciscus brengt een bezoek aan België en geeft een toespraak tijdens de opening van een nieuwe moskee in Brussel. Schrijf zijn speech en stuur deze voor 9 maart 09:00 naar xander@deburen.eu.

De drie beste teksten worden door een professionele jury geselecteerd en op 25 maart in Beursschouwburg door een acteur voorgedragen. Het publiek kiest de beste speech. De winnaar krijgt een beloning van € 250 van deBuren en twee ervaren speechschrijvers geven hun reacties op de speeches.”

Nvdr: schrijf in het Nederlands, niet in het Brengels.

2 gedachten over “Schrijf een toespraak voor de paus…

 1. Toespraak van de Paus op 1 april 2015 in een café op het Conincksplein te Antwerpen

  Beminde gelovigen ! Belgie , is dat een beschaafd en Katholiek land ? Zelden zag ik zoveel onrechtvaardigheid en wreedheid . Weliswaar worden er geen mensen gedood , maar erger , ze worden uitgebuit tot de dood !…. Vlaanderen , waar wacht je op , gooi die Waalse overheerser buiten ! Onckelinkx , Di Ruppo en dergelijke Vlaminghaters … P-SS-sers , het zijn duivels in mensengedaante ! …………………………………………………………………………………..Wat onze godsdienst betreft
  Wie in mij gelooft…is eraan de voor de moeite… We moeten de toekomst onder ogen durven zien , ze aanvaarden en steunen zoals de Grooote Belgische Correcte leiders ! De nieuwe moskee is daarvan een van de vele bewijzen !
  In de naam van Allah ….Akbar ….en zijn veertig rovers …amen
  Ga in vrede mijn beminde gelovigen ….och doe al op , trek uwe plan

 2. Indien men het woord “kerkklokken” moet weren in de toespraak… mag men dan wél gewag maken van het woord “Toaca” ?
  In vele plaatsen van Roemenië worden de gelovigen “ten gebed”…opgeklopt.
  Te zien & horen op YT: Toaca la manastirea Bistrita
  Veel “klopgenot” 🙂

Reacties zijn gesloten.