Schotse terriers zijn de geslagen hond

Een sportorganisatie die zich ietwat naam wil geven is verplicht een openingsceremonie te houden, die een spektakel op zich is.  Zo ook bij het begin van de Commonwealth Spelen (Verenigd Koninkrijk en haar gemenebest staten) in Glasgow,  Schotland.
Kleurrijk.  Regenboogrijk. Dansende robotten en kussende mannen.  We kijken van niets meer op.

De moslims voelen zich weer in hun kruis gepakt.  Vooral die in Maleisië zijn beledigd want…  iedere sportafvaardiging werd het stadion ingeleid door een Schotse terriër en dat was erover.

Het Engelse team

De Maleisische oppositieleider Mohamad Sabu was furieus:  “Dit is zo respectloos naar Maleisië en moslims”, schuimbekte hij in The Daily Telegraph. “Helemaal omdat het nu Ramadan is. Moslims mogen honden niet aanraken en daar had de organisatie best een beetje rekening mee mogen houden.”

Voormalig parlementslid Ibrahim Bin Ali van het extreemrechtse Perkasa eist zelfs verontschuldigingen: “Dit is hoogst ongepast. Schandelijk, zeker in een zogenaamd beschaafde samenleving als Groot-Brittanië. Dit is niet alleen beledigend voor Maleisië als Islamitisch land, maar voor moslims over de hele wereld.”

FT

3 gedachten over “Schotse terriers zijn de geslagen hond

  1. ‘Beledigend voor moslims over de hele wereld.”? Hoezo, ik dacht dat DE moslim niet bestond? Behalve als ze beledigd zijn blijkbaar, dus bijna permanent. Nog een wonder dat ze niet beledigd zijn door dat kruis op de engelse vlag. Of door de schotse whisky. Zet Maleisie uit de Commonwealth tot ze hun vliegtuig teruggevonden hebben. Met de hulp van Allah, de alwetende.

  2. Natuurlijk is dat beledigend voor moslims .Uiteraard werd Mohamed Suba in zijn kruis gepakt wat hem deed schuimbekken . Wat een schandaal en dan nog in de “rammeldan’ periode ! Het is gewoon onvergeefelijk .Het westen moet nog veel leren hoe zij moeten vermijden , ongewild de moslims te beledigen . Ik stel voor , om het goed te maken en de pijn in het kruis van M. Suda te verzachten . Bij een volgende sportieve presentatie , inplaats van honden , afgehakte hoofden op een staak het stadion binnen te dragen onder het monotoom gezang van een imam . Op die manier kunnen wij de moslims onze dank betuigen voor hun niets ontziende oorlog voor de “vrede” en het brengen van de enige echte beschaving , ter ere van Allah , de allergrootste , de meest rechtvaardige , de meest vredelievende. de onverzettelijke De enigste God die niet zal krimpen , zelfs niet bij een kookwas met Ariel op 90 graden.

    • We beginnen je stillekesaan ervan te verdenken voor een ‘kwaliteitskrant’ te schrijven…

Reacties zijn gesloten.