4 gedachten over “Schoolrapport, vroeger en nu

  1. Niet in 1969 maar in 1968 is het beginnen veranderen, dan pas begon de inspraak bij de ouderverenigingen in de scholen, dan mocht alles en niets moest want pa en ma haden inspraak en mochten zich moeien.

    • 1968: vrije opvoeding, nietwaar? En we zitten daar nog altijd mee opgescheept.

  2. Dat is iets wat ik nooit begrepen heb en ook nooit zal begrijpen . Leerkrachten hebben een opleiding gekregen om jonge mensen iets te leren . Wij gaan ons toch ook niet bemoeien als een loodgieter een herstelling uitvoert , ge moet dit , ge moet het zo . Nu denken vele ouders dat hun kinderen allemaal “wonderkinderen” zijn die niets kunnen verkeerd doen . Ik kreeg vroeger serieus naar mijn voeten als ik met een slecht rapport thuiskwam daarbij nog een strenge maar rechtvaardige opvoeding met uiteindelijk een goed resultaat …… Ik schrijf regelmatig reacties bij “Golfbrekers” omdat mij rechtvaardigheid , eerlijkheid , liefde en respect voor onze cultuur , door mijn ouders werd bijgebracht

  3. Het antwoord op beide spotprenten kan men best terugvinden op de website Blog.seniorennet.be/vroeger … van blogbazin Lieve.

Reacties zijn gesloten.