Schoolarabier moet opkrassen

1980s Coachella Valley High School Arabs mascot.De Coachella Valley High School, een middelbare school 200 km ten oosten van Los Angeles, heeft een probleem met hun logo en mascotte.  Sinds 100 jaar gebruiken ze het logo van een Arabier, maar waarschijnlijk zullen ze binnenkort op zoek moeten gaan naar een ander, want het American-Arab Anti-Discrimination Committee (ADC) (Amerikaans-Arabisch Discriminatie Comité), zeg maar het plaatselijke Spionnencentrum, is verontwaardigd. Raar verhaal, want er werd klacht neergelegd door een beledigde burger in New York.

Het logo stelt een Arabier voor, een verwijzing naar de vele dadelplantages.  Dadels…Midden-Oosten…Arabieren.   De schoolarabier heeft een grote neus en een baard. Moet weg, vindt het Spionnencentrum, da’s geen argument voor het beledigen en het negatieve beeld van een volksgroep en miljoenen burgers in het land.
Nochtans is de schoolarabier bij iedereen geliefd,  alom aanwezig bij schoolactiviteiten, zoals bij sportwedstrijden.  Hij maakt deel uit van de cheerleaders en zorgt mee voor de sfeer.

De schooldirectie gaat het probleem onderzoeken.  Of de buikdanseres mag blijven weten we niet, maar de dagen van de schoolarabier zijn geteld.

Bron: 20 Min.online

 

 

3 gedachten over “Schoolarabier moet opkrassen

    • Klopt. Hun tong uitsteken, dat doen ze trouwens nog, naar alles en iedereen. Kwestie van duidelijk te maken dat ze zich geen barst aantrekken van onze gebruiken en wetten.

  1. Een respectabele poging tot buikdansen, maar dan heb je mij nog niet zien buikdansen.
    @ Dordognees,
    Zo had mijn grootmoeder in haar drogisterij een negerke staan op de toog, als je daar 1 frank in stak begon hij te knikken. Een pastoor kwam dat 1 x per maand leeg maken, voor de missies.

Reacties zijn gesloten.