7 gedachten over “Schiet niet op de pianist

 1. Ik vond de tussenkomst van Filip Dewinter fantastisch Volgens mij had hij nog verder moeten gaan en dat gruwel boek in brand steken of verscheuren, het verdient niets anders. Maar dat was waarschijnlijk te gevaarlijk

  • Je hebt zonder enige twijfel de reactie van de regeringspartijen gezien?

   • De regeringspartijen kruipen op hun knieën voor de islam en zeker de NBA

 2. Ik heb het aanverwante artikel van Sam gelezen in Doorbraak. Ik heb zijn toespraak i.v.m dit artikel gehoord tijdens de nieuwjaarsreceptie van het VB in Mortsel.
  Het is mooi dat Sam in zijn ambities om hoger op te raken Filip en Tom verdedigt. Dat Sam – die verbonden is aan de studiedienst van het VB en bijgevolg de tijd heeft om iets grondig na te pluizen – soms zaken zegt en schrijft die hem in zijn betoog goed uitkomen zonder de keerzijde van de medaille aan te halen juich ik minder toe. De bijbel, dat verschrikkelijke, gewelddadige boek is door verschillende auteurs geschreven en moet in zijn tijd bekeken worden. De koran, dat verschrikkelijke, gewelddadige boek is ook door verschillende auteurs geschreven. De hadith en overleveringen zijn er 200 jaar later aan toegevoegd. De christenheid vond de bijbel zo erg dat ze in de tweede eeuw zei : dit kan toch ons boek, onze leer niet zijn. Bijgevolg maakte ze een allegorie op de bijbel : de gewijde geschiedenis die katholieken werd aangeleerd tot het eerste Vaticaans concilie. Daarna dook te bijbel op. Maar ze staan er nog altijd beter voor want zij zitten in de lijn van Izaak, de wettige zoon van Abraham terwijl Israëlieten en moslims in de lijn zitten van zijn bastaard zoon Ismaël.
  Verder haalt hij enkele grote namen aan : Churchill, Marx, Schopenhauer e.a. die de islam verwerpen. Klopt, ze deden dat, maar ze deden dat ook met de christelijke en joodse religie. Lees Marx zijn ‘Zur Judenfrage’ dat hij schreef in 1843/44. Schopenhauer schreef : der Jude sei der grossen Meister der Lüge (ik beperk mij hiertoe) en legt ons uit hoe de trukkendoos werd bovengehaald om het Oude met het Nieuwe testament te laten toch maar in overeenstemming te maken.
  We weten van politici dat ze niet verlegen zitten om hun uitspraken aan te passen en omdat het altijd handig is om het nationaal socialisme even boven te halen, komen we van Sam dan ook te weten dat Churchil, Hitler en ‘Mein Kampf’ gelijkstelde met Mohammed en koran. Dat hij ook andere uitspraken deed, wordt ons door Sam niet medegedeeld : ‘one may dislike Hitler’s system and yet admire his patriotic achievement. If our country were defeated, I hope we should find a champion as indomitable to restore our courage and ledd us back to our place among the nations.’ ‘Corporal Hitler (hij maakt van H een korporaal) was fighting his long, wearing battle for the German heart. The story of that battle cannot bee read without admiration’ zijn er enkele van.
  Verder begrijp ik niet wat Sam den Dolf verwijt. Ik heb verschillende artikels van Sam gelezen ‘de islam deugt inderdaad niet’ ‘Uiteraard is de islamitische cultuur minderwaardig’ en ik kan nog een tijdje doorgaan. In ‘Mein Kampf’ lees ik van blz 329 tot 347 (totaal aantal blz 781) over Arier und Jude, der Jude kein Nomade, Jüdische Religionsgemeinschaft en ‘Der Werdegang des Judentums’ en geloof me of niet ze krijgen naast hun politieke invloed, die hij verwerpt, soms ook een pluim.
  Benieuwd hoe de geschiedenis over Sam zal oordelen.

 3. Het is aan te raden om eerst wat boeken te lezen voor men citeert. Aan Mein kampf worden veel zaken toegedicht die er niet in staan. Men doet dat dan af met “tussen de regels lezen” en zo wordt men dan “helderziende”….. Trouwens Churchill gaf achteraf toe “het verkeerde varken” geslacht te hebben!

  • Sam, die van begin 2011 tot 16 juli 2011 adviseur van Wilders was, heeft de mostaard bij Wilders gehaald en niet bij Churchill.
   In het Fox News van 24 februari 2009 heeft de interviewer van dienst Beck, een interview met Wilders. Beck citeert een uitspraak van Churchill :’ the fact that in Mohammedan Law, every woman must belong to some man as his absolute property either as a child, a wife, or concubine, must delay the final extinction of slavery untill the faith of Islam has ceased to be a great power among men’
   Dan Beck tot Wilders : jij zegde dat niet.
   Wilders : ik zegde dat niet.
   Beck : nee, Winston Churchill zei dat.
   Wilders : ja en Churchill maakt de vergelijking in een boek uit de vijftiger jaren tussen Mein Kampf en de koran. Eén van de redenen waarom ik wordt vervolgd en ik herinner me niet dat Churchill, die de nobelprijs kreeg, vervolgd werd.

   Richard M. Langworth, historicus met als specialiteit Churchill, brengt licht in de duisternis en de opzettelijke misleiding.
   Langworth beweert dat Wilders zijn boek heeft aangehaald ‘Churchill Himself’ waarin Langworth schreef dat Churchill naar ‘Mein Kampf’ verwees als een boek waarin de Duitsers geloofden zoals moslims in de koran geloven. En zegde Langworth, Churchill had net zo goed naar de bijbel kunnen verwijzen.
   Dit is dus van een heel ander gehalte dan datgene wat ons werd opgedist.

   • Het is niet van gisteren dat de desinformatie regeert maar spijtig genoeg zijn er veel te weinig mensen die nog zelfstandig kritisch durven/kunnen denken.

Reacties zijn gesloten.