Samenwerking Al Qaida en Staatsveiligheid?

[PERSBERICHT – 12 november 2013]

Al-Qaida strijder beweert samen te werken met Belgische staatsveiligheid

 Vlaams Belang kondigt aan Milquet en Turtelboom te ondervragen

 “Ik heb enige tijd voor de Marokkaanse geheime dienst gewerkt en vervolgens met de Belgische federale politie en de Belgische staatsveiligheid.” Dat zegt de Anderlechtse prediker en Al Qaida-strijder in Syrië, Iliass Azaouaj in een internetvideo. Het Vlaams Belang kondigt aan minister Turtelboom en Milquet hierover aan de tand te voelen.

Azaouaj was tot in maart dit jaar directeur van de ‘Service islamique de la jeunesse de Belgique’. In april van dit jaar trok hij naar Syrië om er het bewind van Assad te gaan bekampen. Hierbij kreeg hij onder meer de steun van Brussels parlementslid Fouad Ahidar (SP.a).  Volgens Ahidar ging Illiass jongeren ‘terughalen’ en is Azaouaj een ‘tegenstander van groepen als Sharia4Belgium en Sharia4UK’ (FM-Brussel – 16 april). Nochtans kondigde de Syriëstrijder afgelopen zomer via de sociale media aan zich aan te sluiten bij Al-Qaida teneinde de islamitische staat te kunnen oprichten.

Le prédicateur Azaouaj Iliass est venu en Syrie pour rejoindre l’organisation Al-Qaeeda et combattre au nom de l’état islamique (…) il n’est pas venu pour ramener des jeunes au pays mais bien au contraire pour les inviter à combattre au nom d’Allah sur une terre bénite!” (Azaouajs’ Twitter- en Facebookaccount, 20 augustus 2013).

Hoewel Brussels Parlementslid Ahidar toen onmiddellijk aangaf dat de man zijn computer gehackt was, verdween afgelopen week elke twijfel. Zo bepleit de man in een huiveringwekkende tirade tegen het Westen de heilige strijd en het vernietigen van alle niet-moslims. Treffend is dat hij in deze internetvideo ook aangeeft reeds samen te hebben gewerkt met onder meer de Belgische staatsveiligheid en de federale politie.

Het Vlaams Belang stelt zich bijzonder grote vragen bij deze ‘samenwerking’. Om na te gaan of de beweringen van Azaouaj kloppen en welke vorm deze samenwerking dan aannam, zal volksvertegenwoordiger Peter Logghe minister van Binnenlandse Zaken Milquet en Justitieminister Turtelboom hierover in de Kamer ondervragen.

Peter Logghe
Volksvertegenwoordiger

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Infodumusulman.fr

Lees ook

1 gedachte op “Samenwerking Al Qaida en Staatsveiligheid?

  1. WANNEER GAAN JULIE HIER EENS WAKKER WORDEN ONS LAND ZIT AL VOL VAN DIE VERZETSTRIJDERS RUIM DAT TOCH EENS OM GEEN WERK GEEN VERBLIJFSVERGUNNING CRIMINEEL ALLES BUITEN ZONDER PARDON WIJ MOETEN HET GINDER OOK NI GAAN PROBEREN ER UIT MET DIE PARASIETEN

Reacties zijn gesloten.