Salatsurfing

In 't verzet, volle straten STOP5aSalatsurfing

Naar verluidt zou Frankrijk een groot tekort aan islam bidplaatsen hebben.  Enkele moslim bobo’s creëerden daarom een gratis webstek en een ‘app’, vergelijkbaar met Airbnb of Uber.   Het is de bedoeling dat er gratis bidplaatsen, bv. in privé woningen of handelszaken, aangeboden worden in Frankrijk.
Het zou volgens de initiatiefnemers niet de bedoeling zijn te concurreren met moskeeën.  Salatsurfing moet voorzien in een extra bidmogelijkheid als er geen moskee in de buurt is.  Een kwestie van solidariteit, stelt men.  Ongeveer 2500 personen hebben zich sinds september aangesloten.  Tot de Franse regering het bidden op openbare plaatsen verbood – de hete adem van het FN in de nek – was het niet ongewoon op vrijdag afgesloten straten en pleinen te zien, het openbaar vervoer dat zijn rijplan aanpaste, …no-go zones voor niet-moslims.

Het probleem is niet exclusief voor Frankrijk.  Zowat overal waar moslims neergestreken zijn komt het tot vrijdagse bidsessies op straat: in Moskou, Sint Petersburg, in Europese steden, op Capitol Hill in Washington…  Deze twee video’s uit de VSA zien er hilarisch uit, maar zij getuigen van eenzelfde rigide godsdienstbeleving als een massa moslims die het absoluut nodig vindt de samenleving op straat ‘mee te laten genieten’ van hun waanzin religie.  Devote gelovigen of uitdagende volgelingen van een imperialistische ideologie?

The Blaze

FT

 

 

3 gedachten over “Salatsurfing

  1. Wat hebben moslims en homo’s gemeen? Idd, de onweerstaanbare neiging om te provoceren. Welk gen zij gemeenschappelijk hebben is nog niet bekend, maar het is een feit dat homo’s meestal links zijn en dus pro-islam.

  2. “””Het is de bedoeling dat er gratis bidplaatsen, bv. in privé woningen of handelszaken, aangeboden worden in Frankrijk ?”””” Dat begrijp ik niet zo goed ! Ze kunnen thuis toch ook bidden , de klok rond als ze dat willen . Dat bewijst enkel , dat hun manier van bidden , zoals Frans schrijft een grote arrogante provocatie is , in de zin van …..en wat gaat ge nu doen ? Allemaal hun kont omhoog , als teken om zich te laten voorzien van verse pampers door organisaties zoals “Hart tegen Hard bv” . Ik ben zoals de meesten van ons opgevoed met een katholieke achtergrond maar dat geloof heb ik al lang verloren. Leef als mens , die naam waardig , dan heb je geen godsdienst nodig die je onderdanig maakt aan allerlei voorschriften , maar leef in vrijheid ! Toch blijft er een soort van nostalgie en respect hangen over ” onze Christus” en zijn attributen . Dat respect dreigd nu ook te verdwijnen , dank zij de laffe houding van de kerk ten opzichte van die Islam . Waarom gaan zij niet in het verzet . Waarom luiden zij niet hun kerkklokken telkens als de concurrentie hun kont in de lucht steekt . Waarom doven zij hun lichten als Pegida op straat komt om te betogen tegen die “””heidenen””” ! Was het niet te plicht van de kerk om ze te bekeren , hun te leiden naar het licht van de ware godsdienst (sic) Wordt het geen tijd dat de “Christenen” een kruisje op hun borst gaan dragen om te tonen , wij zijn er ook nog ! Zou dat provocatie zijn ? en hun hoofddoek dan? Terug in het straatbeeld processies met onder een luifel de priester met monstrans waar iedereen vol respect voor knielde . Dat zou geen uitdaging zijn , maar een protest tegen een vreemde godsdienst die barbaarsheden toelaat en levensvreugde in hoge mate beperkt . Maar wat doet de kerk , niets . Ze laat begaan , zij kiest voor dialoog ! Op die Youtuubekes zijn de resultaten van hun natte dialoog opmerkelijk interessant , maar dan ten voordele van de Islam !

    • Ik zie de Kerk, of wat er nog van overblijft, nog eens de stoelen vervangen door tapijten…
      Want als God en Allah toch gelijk zijn, waarom dan niet een stoel en een tapijt?

Reacties zijn gesloten.