‘Salafisten hebben vooral begrip nodig’

 “Nogal wat salafisten krijgen een burn-out. Ze lijden onder het onbegrip dat ze in de rest van de samenleving tegenkomen en vinden het moeilijk om tegen die druk in vast te houden aan hun specifieke leefstijl.”

Vreedzame salafist-betoger bij Amman

Aan zwaar beladen etiketten is er geen gebrek. Wie ‘militante moslims’ (zelf ook al een etiket) wil aanduiden, kan kiezen tussen begrippen als fundamentalist, islamist, radicaal, gewelddadige islam, jihadist, wahabi, of moslimextremist.

Een begrip dat vooral de laatste jaren bekendheid kreeg, is salafist. Ook salafisme heeft een gewelddadige bijklank. De negatieve beelden die het woord oproept, variëren van grote baarden en lange gewaden voor mannen tot gezichtssluiers voor vrouwen, van heilige oorlog tot de weigering om handen te schudden met Rita Verdonk, stenigingen in Mali, verwoeste boeddha-beelden in Afghanistan, instortende Twin Towers in New York en onthoofdende jihadstrijders in Syrië.

Lees verder... of niet.

Nu we toch bij de rubriek ‘satire‘ beland zijn, kan deze video er nog bij:

Vertaling via rechthoekje onderaan.

2 gedachten over “‘Salafisten hebben vooral begrip nodig’

  1. Die salafluitist is nog van de oude stempel. In zijn hand houdt hij een wapen dat gebruikt werd in de middeleeuwen. Hij zou meer indruk maken met een kalasjnikov . Toch heb ik met dat intriest figuur met simpele geest hard moeten lachen .Ge moet die , in je verbeelding eens uitkleden tot zijn onderbroek , dan ziet hij er helemaal niet gevaarlijk uit , of inplaats van die kopvod Mikey-Mouse oren . Ik heb die truuk al toegepast op onze correcte politiekers en met success !

    • Die truuk met Maggie of vrhfstdt, ik denk dat ik dan niet meer bij kom…

Reacties zijn gesloten.