Russisch paspoort

Afbeeldingsresultaat voor steven seagal kalashnikovBij alle geruchten over de uittocht van ‘very important omhooggevallen celebrities’, naar o.a. het linkse Trudeauland, valt dit ene berichtje in het niets.  Het stond nochtans in de Pravda.
Het kan verkeren.  Vroeger wist je met zekerheid dat Rusland stond voor communisme, socialisme, het vermaledijde linkse fata morgana.  In de huidige tijden is Rusland net het tegenovergestelde en wordt er evenzeer voor verketterd.  En wie de Pravda leest, is een rechtse zak.  Een verrader van de ‘democratische waarden’.

Steven Seagal, een Amerikaans acteur van Rambostijl kwaliteitsfilmen, heeft de Russische nationaliteit gekregen.  Het stond op de officiële webstek van het Kremlin: Poetin ging ermee akkoord, want de aanvraag van Seagal was helemaal volgens de regels van artikel 89 van de Russische Grondwet ingediend.
In september gaf Seagal toe dat de Russische nationaliteit er zat aan te komen.  Seagal wil immers enkele maanden per jaar met vrienden in Rusland doorbrengen.  Seagal denkt er trouwens niet aan zijn Amerikaans staatsburgerschap op te geven, want hij houdt van zijn land.   En van Servië houdt hij blijkbaar ook want in januari werd hem de Servische nationaliteit verleend.

Seagal bezoekt Rusland regelmatig.  In 2014 was hij te gast bij een wapenbeurs in Zhukovsky; initieel was het de bedoeling dat hij een promotiefilmpje voor het Kalashnikov concern zou opnemen, maar dit werd afgeblazen wegens de spanningen met de VSA na het Oekraïne-conflict.

Seagal is blij met zijn nieuw paspoort, want hij heeft ‘onvermoeid gewerkt om de Russisch-Amerikaanse relaties te verbeteren’: “Ik heb een groot respect en genegenheid voor Rusland, zoals ook voor mijn eigen land.  Ik heb altijd gemeend dat de VSA en Rusland beste vrienden en bondgenoten zouden moeten zijn.”

Pravda.Ru

We doken even in het verleden en vonden deze opname terug.  Iets zegt ons dat hij niet voor de lieftallige Hillary gestemd heeft.  Misschien heeft president Trump een plaatsje voor hem in zijn entourage?  Tenslotte heeft voormalig acteur Ronald Reagan het tot president geschopt.

1 gedachte op “Russisch paspoort

  1. De Russische nationaliteit krijgen is niet gemakkelijk. Men moet een examen afleggen (in het Russisch) en na een jaar kunnen aantonen dat men ingeburgerd is. Een vriend deed het en woont nu even buiten Moskou.

Reacties zijn gesloten.