Rusland straffen… of de eigen bevolking wurgen?

We moeten de Russen mores leren, Oekraïne steunen. We moeten er allemaal iets voor over hebben, zeggen de regeringsleiders. Iets??? De kosten voor energie swingen de pan uit. En dan moeten bovendien nog eventueel de huur en alle andere nutsvoorzieningen zoals water, aansluitingen van tv, pc, eten, kleren en vervoer betaald worden…

Begin er maar aan met een pensioen van gemiddeld 1200 euro! Of een éénoudergezin met twee kinderen ten laste, een brutoloon van bv. 2200 euro! Ter illustratie: Een winkelmedewerker bij Albert Heyn krijgt per maand 1900 euro bruto, 1300 netto. Testaankoop maakte volgende astronomische cijfers bekend en wil een collectieve actie starten. Meer info bij Testaankoop energieplatform.

Volgens nieuwe cijfers van de energieregulatoren verdubbelde de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in 2022 tegenover 2021 tot zo’n 1.600 euro per jaar. De aardgasfactuur is ten opzichte van vorig jaar zelfs meer dan verdrievoudigd tot 3.700 euro! Dergelijke bedragen zijn onhoudbaar. De Belgische elektriciteitsfactuur behoort tot de hoogste van Europa!